• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Dani Pedrosa σε αγώνες αυτοκινήτων
Το 2022
Νέα 23/03/2022 - 00:13

Ο Pedrosa τελείωσε την ιστορική του καριέρα στα MotoGP στο τέλος της σεζόν του 2018, έχοντας κάνει το ντεμπούτο του στην κορυφαία κατηγορία το 2006.

Αναβάτης της Honda για όλη την καριέρα του στα Grand Prix, κερδίζοντας ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 125cc και δύο  Παγκόσμια Πρωταθλήματα στα 250cc από το 2003-2005, ο Pedrosa ήταν τρεις φορές δεύτερος στα MotoGP και κέρδισε 31 αγώνες στην κορυφαία κατηγορία.

Μετά τη απόσυρσή του, ο Pedrosa ανέλαβε ένα ρόλο ως επίσημος αναβάτης δοκιμών της KTM, τον οποίο συνεχίζει να έχει μέχρι και σήμερα.

Αλλά ο Ισπανός θα "λοξοδρομήσει" το 2022 για να αγωνιστεί σε μια καμπάνια τριών γύρων στο Lamborghini Super Trofeo Europe σε ένα τρίτο αυτοκίνητο που θα εισαχθεί στην FFF Racing.

Ο Pedrosa θα μοιραστεί το Huracan Super Trofeo EVO2 της ομάδας με τον έμπειρο οδηγό σπορ αυτοκινήτων Antonin Borga στην Imola, στο Misano και στο Algarve International Circuit.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινώ αυτή τη νέα περιπέτεια με τη Lamborghini και την FFF Racing Team", είπε ο Pedrosa. "Είναι η πρώτη μου εμπειρία στους τέσσερις τροχούς και, αν και έχω ακόμα πολλά να μάθω, νιώθω πολύ ενθουσιασμένος".

"Ανυπομονώ να μάθω όλα τα κόλπα της τέχνης και να ξεκινήσω με τον καλύτερο τρόπο.  Η ελπίδα είναι προφανώς να διασκεδάσουμε!".

Ο Pedrosa είχε δοκιμάσει επίσης ένα μονοθέσιο της Red Bull Formula 1 προδιαγραφών 2012 στην Αυστρία το 2018 μαζί με τον τότε ομόσταυλό του στα MotoGP, Marc Marquez. Τόσο ο Rossi όσο και ο Jorge Lorenzo έχουν επίσης εμπειρία από μηχανήματα F1.

Ο επικεφαλής της ομάδας FFF Racing, Giorgio Ferro, πρόσθεσε ότι ο Pedrosa θα βοηθηθεί από τον πρώην οδηγό της Formula 1, Vitantonio Liuzzi, ως προπονητή οδηγού, ο οποίος θα πάρει τον ρόλο του προπονητή. 

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Dani αποφάσισε να ξεκινήσει τη νέα του καριέρα στους τέσσερις τροχούς με την ομάδα μας και με τη Lamborghini", είπε ο Ferro. "Η επαγγελματική και ανταγωνιστική προσέγγισή του σίγουρα θα του επιτρέψει να αντιμετωπίσει αυτή τη νέα πρόκληση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με την υποστήριξη του ειδικού Antonin και με τη βοήθεια των συμβουλών του Vitantonio Liuzzi ως προπονητή".

"Θα είναι υπέροχο να μοιραστούμε, μαζί με τους συνεργάτες μας, αυτό το νέο κεφάλαιο της αθλητικής του ζωής".

"Καλωσορίζουμε τον Dani και τον Antonin στην οικογένεια Orange1 FFF Racing, σίγουροι ότι θα ζήσουμε μαζί μια καταπληκτική σεζόν."

Το ντεμπούτο του Pedrosa με τη Lamborghini Super Trofeo συμπίπτει με τον παρθενικό αγώνα GT World Challenge Europe του πρώην αντιπάλου του στα MotoGP, Valentino Rossi στην Imola.

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Rossi θα αγωνιστεί στο GTWCE με Audi και WRT, καθώς ξεκινά την πολυαναμενόμενη καριέρα του σε αγώνες αυτοκινήτου μετά το τέλος της λαμπρής καριέρας του στα MotoGP στα τέλη του 2021.

Ο Pedrosa προστίθεται σε μια λίστα άλλων αναβατών των MotoGP που έχουν ασχοληθεί με αγώνες GT, με τον Andrea Dovizioso να αγωνίζεται στους παγκόσμιους τελικούς του Lamborghini Trofeo στη  Valencia το 2016 – κερδίζοντας τον δεύτερο αγώνα της διοργάνωσης στην κατηγορία Pro-Am.

Ο Dovizioso αγωνίστηκε επίσης στον γύρο του 2019 του DTM στο Misano με το WRT, τερματίζοντας 12ος και 15ος  στους δύο αγώνες.

Ο Lorenzo οδήγησε επίσης μια Ferrari της Kessell Racing στο Gulf 12 Hours στο Άμπου Ντάμπι το 2016, με τον Rossi να συμμετέχει τακτικά στη διοργάνωση πριν την στροφή του στα GT φέτος.

Επόμενο άρθρο »

Θετικό ξεκίνημα για τον Γ.Περιστερά στο Misano

« Προηγούμενο άρθρο

Εκτός κανονισμού οι συσκευές ρύθμισης ύψους στο μπροστινό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα