• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Termas de Rio Hondo: Moto2 KAT
Παρθενική pole position για τον 16χρονο Fermin Aldeguer!
Νέα 02/04/2022 - 22:22

Το σενάριο του Σαββάτου για τον Fermin Aldeguer δεν θα μπορούσε να είχε γραφτεί καλύτερα στο Gran Premio Michelin de la República Argentina καθώς ο νεαρός Ισπανός μετέτρεψε την κυριαρχία του κατά τις ΕΔ σε μια παρθενική pole position. Ο Aldeguer κέρδισε τον Augusto Fernandez με 0,150 δευτερόλεπτα διαφορά στις ΚΑΤ της Moto2 για να γίνει ο νεότερος αναβάτης στην ιστορία της μεσαίας κατηγορίας - στα 16 του χρόνια - που παίρνει pol position, καθώς ο Tony Arbolino συμπληρώνει την πρώτη σειρά της εκκίνησης στο Termas de Rio Hondo.


Ο Bo Bendsneyder, ο Sam Lowes και ο προκριθείσας από τις ΚΑΤ1, Manuel Gonzalez, πήραν εναλλάξ την πρώτη θέση στις ΚΑΤ2 στα αρχικά στάδια, πριν ο Celestino Vietti ανέβει στην κορυφή. Ωστόσο, η παραμονή του Ιταλού εκεί ήταν βραχύβια, καθώς ο Fernandez ανέβηκε στην πρώτη θέση με επτά λεπτά να απομένουν.

Ο Aldeguer τότε ανέβηκε και πάλι στην πρώτη θέση, με 0,019 δευτερόλεπτα να  χωρίζουν τους δύο Ισπανούς στην κορυφή των φύλλων χρόνου. Με τρία λεπτά να απομένουν, ο Aldeguer επέκτεινε το πλεονέκτημά του στα 0,150 δευτερόλεπτα με έναν ακόμη ταχύτερο γύρο. Ο Vietti μπόρεσε να φτάσει μόλις στην 6η θέση στην προτελευταία προσπάθειά του, καθώς οι αναβάτες δυσκολεύονταν να βρουν τους προσωπικούς του καλύτερους χρόνους. Ο Aldeguer τελικά κατάφερε να κρατηθεί στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος και να κατακτήσει την πρώτη του pole position. 


Επικεφαλής της δεύτερης σειράς του grid είναι ο Albert Arenas, ο οποίος έχει δίπλα του τον ομόσταυλό του, Jake Dixon, στην πέμπτη θέση, με τον Vietti να στοχεύει στο τρίτο συνεχόμενο βάθρο του από την έκτη θέση – και οι τρεις αναβάτες απείχαν 0,3 δευτερόλεπτα από τον Aldeguer.


Ο νικητής του GP της Ινδονησίας, Somkiat Chantra, ανέκαμψε από μια μεγάλη πτώση στις ΕΔ2 για να διεκδικήσει την έβδομη θέση, μπροστά από τον Ai Ogura και τον  Bo Bendsneyder. Ο rookie, Manuel Gonzalez θα είναι ευχαριστημένος με την 10η θέση, ειδικά καθώς ο Ισπανός κατάφερε να είναι μπροστά από τους Sam Lowes και Aron Canet.

Επόμενο άρθρο »

Termas de Rio Hondo: MotoGP ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Termas de Rio Hondo: Moto3 KAT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα