• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Δεν είναι η ώρα να σκεφτόμαστε το βάθρο
Πρέπει να καταλάβουμε το επίπεδό μας στους Ευρωπαϊκούς αγώνες
Νέα 17/04/2022 - 16:41

Ο Marc Marquez είχε ένα οδυνηρό ξεκίνημα στην σεζόν του 2022 καθώς η κατανόηση της ριζικά αναθεωρημένης Honda τον δυσκόλεψε.


Αφού τερμάτισε πέμπτος στο Qatar, ο Marquez δεν συμμετείχε στο Grand Prix της Ινδονησίας μετά από μια βίαιη πτώση στο ζέσταμα που του προκάλασε διάσειση – η οποία στη συνέχεια οδήγησε στην επανεμφάνιση προβλημάτων διπλωπίας, τα οποία τον ανάγκασαν να μείνει εκτός του επόμενου GP της Αργεντινής.

Επέστρεψε για το GP της Αμερικής της περασμένης εβδομάδας, όπου τερμάτισε έκτος μετά από μια εκπληκτική ανάκαμψη από τις πίσω θέσεις, όταν ένα πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του τον είδε να μένει τελευταίος στην πρώτη στροφή.

Ο Marquez βρίσκεται πλέον στην 13η θέση της βαθμολογίας έχοντας πάρει μόλις 21 βαθμούς από τους 100 διαθέσιμους.

Προχωρώντας στην ευρωπαϊκή φάση του πρωταθλήματος που ξεκινά το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Πορτογαλία, ο Marquez δεν πιστεύει ότι έχει την απόδοση για να παλέψει για νίκες σε κάθε πίστα - αλλά πιστεύει ότι τώρα δεν είναι η ώρα να σκέφτεται τα βάθρα.

"Τώρα πρέπει να καταλάβουμε ποιο είναι το επίπεδό μας στις ευρωπαϊκές πίστες, που δεν νομίζω ότι είναι το επίπεδο για να παλεύουμε για τη νίκη σε κάθε αγώνα", είπε ο Marquez στην COTA. "Έχω ήδη πιέσει στη Honda για να πω «πρέπει να δουλέψουμε εκεί και εκεί» αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στους επόμενους αγώνες".

"Είναι αλήθεια ότι ο Pol οδηγεί καλά σε ορισμένες πίστες, ο Nakagami οδηγεί καλά σε ορισμένες πίστες. Αλλά έχουμε κάποια αδύναμα σημεία που πρέπει να βελτιώσουμε αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς σε όλες τις πίστες. Εννοώ ότι αυτό που μαθαίνω είναι ότι με αυτό το πρωτάθλημα, με αυτή τη μοτοσυκλέτα, δεν μπορείς να προβλέψεις κανένα Grand Prix".

"Δεν μπορείς να πας σε ένα GP και να πεις "σε αυτό θα κερδίσω, σε αυτό θα τερματίσω στην πρώτη πεντάδα, σε αυτό θα τερματίσω στο top 10. Δεν ξέρεις. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πρέπει να αποδεχτείς πού βρίσκεσαι και αν είσαι 10ος, είσαι 10ος".

"Αλλά φυσικά θα πάρω το ρίσκο και ο στόχος είναι να προσπαθήσω να χτίσω το βάθρο σε κάθε αγώνα. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι η ώρα να παλέψουμε για το βάθρο".

Επόμενο άρθρο »

H Suzuki κέρδισε τις 24 Ώρες του Le Mans

« Προηγούμενο άρθρο

Mir: Κάνουμε αγώνες όπως το 2020

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα