• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Bagnaia εξηγεί γιατί πήρε μαζί του χαλίκι
Μετά την πτώση του στις ΕΔ
Νέα 22/04/2022 - 21:33

Ο αναβάτης της Ducati ήταν ένας από τους πολλούς που είχαν πτώση κατά την πρώτη μέρα στο Algarve International Circuit, με τον Bagnaia να πέφτει από τη μοτοσυκλέτα του στη στροφή 3 νωρίς στις ΕΔ2.

Ο Ιταλός εθεάθη να μαζεύει λίγο από το χαλίκι στα χέρια του και το παρέδωσε στον διευθυντή της ομάδας της Ducati, Davide Tardozzi, μετά την επιστροφή του στο pitlane.

Ο Bagnaia λέει ότι το έκανε αυτό επειδή το χαλίκι του «κατέστρεψε» τη μοτοσυκλέτα του πολύ περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε και πιστεύει ότι η ασφάλεια των μεγάλων πετρών που καλύπτουν τις αμμοπαγίδες της πίστας πρέπει να συζητηθεί.

"Για την πτώση που είχα, σίγουρα η μοτοσυκλέτα καταστράφηκε πάρα πολύ επειδή το χαλίκι είναι πολύ μεγάλο, δεν είναι λείο όπως το τυπικό χαλίκι που πρέπει να έχουμε στις πίστες", εξήγησε. "Λοιπόν, είναι κάτι για το οποίο πρέπει να μιλήσουμε στην επιτροπή ασφάλειας. Για την ασφάλειά μας, για την ασφάλεια των μοτοσυκλετών μας επίσης, είναι φυσιολογικό να έχουμε ένα πιο λείο χαλίκι σίγουρα".

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται υπό αμφισβήτηση η ασφάλεια των παγίδων με χαλίκια του Portimao, ενώ ο Bagnaia σημειώνει ότι είναι παρόμοια κατάσταση στη Mandalika και στη Jerez.

"Στη Mandalika ήταν επίσης πολύ μεγάλο (το χαλίκι)", πρόσθεσε. "Υπάρχουν τρεις πίστες στο πρωτάθλημα όπου το χαλίκι είναι λίγο πολύ σαν αυτό: είναι η Jerez, η Mandalika και εδώ".

"Είχαμε παράπονα ήδη πέρυσι όταν ο Martin έπεσε. Αν δείτε, σε κάθε πτώση σε αυτήν την πίστα, όταν φτάνουμε στο χαλίκι, αρχίζουμε να στριφογυρίζουμε πολύ. Και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χτυπησουμε από το χαλίκι, επομένως δεν είναι τόσο ασφαλές".

Επόμενο άρθρο »

Portimao: Moto3 ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao: MotoGP ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα