• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao: MotoGP ΕΔ2
1-2 για την Repsol Honda
Νέα 22/04/2022 - 20:33

Η Repsol Honda έθεσε το σημείο αναφοράς την πρώτη ημέρα του Tissot Grand Prix της Πορτογαλίας με τον Marc Marquez και τον Pol Espargaro να βρίσκονται πρώτοι και δεύτεροι στους συνδυασμένους χρόνους. Ο Marquez ανέβηκε στην κορυφή αργά κατά τις ΕΔ1 σήμερα το πρωί και ο Pol Espargaro ανέβηκε στην δεύτερη θέση μετά από έναν πολύ καλό γύρο κατά τις ΕΔ2. Δύσκολες συνθήκες ταλάνιζαν την ημέρα και επιδεινώθηκαν το απόγευμα με μόνο 3 αναβάτες να βελτιώνουν τον χρόνο τους σε σχέση με το πρωί.

Ο Espargaro μπόρεσε να φτάσει σε απόσταση μόλις 0,041 του δευτερολέπτου από τον Marquez, αλλά το 1: 50,666 του οκτώ φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στις τελευταίες στιγμές των ΕΔ1 ήταν αρκετά καλό για να κρατήσει την πρώτη θέση μέχρι το τέλος της ημέρας.

Οι άλλοι δύο αναβάτες που βελτιώθηκαν από τις ΕΔ1 ήταν οι Andrea Dovizioso και Franco Morbidelli. Ο Dovizioso ανέβηκε από την 22η στη 14η θέση και ήταν η κορυφαία Yamaha σε μια δύσκολη μέρα για τον Ιάπωνα κατασκευαστή, ενώ ο Morbidelli βελτιώθηκε κατά ένα δέκατο για να ανέβει στη 18η θέση.

Όπως και στις ΕΔ1, είχαμε τρεις πτώσεις και το απόγευμα. Ο πρώτος που έπεσε ήταν ο , Francesco Bagnaia όταν το μπροστινό της GP22 του δίπλωσε χωρίς προειδοποίηση στη στροφή 3. Ο Marco Bezzecchi έπεσε στη στροφή 9, με τον Johann Zarco να πέφτει μετά από λίγο στην δεύτερη στροφή.

Πίσω από το ζεύγος των Repsol Honda στη συνδυασμένη κατάταξη βρισκόταν ο Joan Mir. Ο Livio Suppo επιβεβαίωσε στον δημοσιογράφο του motogp.com, Simon Crafar, σήμερα το πρωί ότι χρησιμοποιούσε για πρώτη φορά την πίσω συσκευή ρύθμισης ύψους σε βρεγμένες συνθήκες και σαφώς βοήθησε καθώς ο Mir μπήκε στην τριάδα. Παρά τις πτώσεις τους το απόγευμα, ο Bezzecchi κατέληξε τέταρτος με τον Zarco στην πέμπτη θέση.

Ο τοπικός ήρωας, Miguel Oliveira, έδειξε πολλά υποσχόμενο ρυθμό την ημέρα έναρξης στην έκτη θέση, μπροστά από τον Maverick Viñales και τον Jorge Martin. Το εργοστασιακό δίδυμο της Ducati Bagnaia και Miller ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα την πρώτη μέρα στο Portimao. 

Επόμενο άρθρο »

O Bagnaia εξηγεί γιατί πήρε μαζί του χαλίκι

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK: Assen ΕΔ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα