• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao: MotoGP KAT
Pole position για τον Johann Zarco
Νέα 23/04/2022 - 19:43

Oι ΚΑΤ1 των MotoGP στο Tissot Grand Prix της Πορτογαλίας ήταν δραματικές, καθώς οι αστέρες της κορυφαίας κατηγορίας αναγκάστηκαν να ρίξουν τα ζάρια με σλικ ελαστικά σε μια μερικώς βρεγμένη πίστα. Ο Alex Marquez και ο Luca Marini κατάφεραν να περάσουν αλώβητοι και να βρεθούν στις δύο πρώτες θέσεις, εξασφαλίζοντας την είσοδό τους στις ΚΑΤ2.

Άλλοι δεν τα κατάφεραν τόσο καλά όμως. Οι Francesco Bagnaia, Remy Gardner και Enea Bastianini είχαν πτώσεις, δοκιμάζοντας τα σλικ ελαστικά νωρίς. Ο Bagnaia, ο οποίος αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε ελέγχους στο ιατρικό κέντρο, θα ξεκινήσει αύριο τον αγώνα της Πορτογαλίας από την τελευταία θέση. Άλλα μεγάλα ονόματα που δεν κατάφεραν να περάσουν στις ΚΑΤ2 ήταν ο Alex Rins και ο Jorge Martin.

"Με μεγάλο ρίσκο έρχεται μεγάλη ανταμοιβή" είναι μια παροιμία που ακολούθησαν και οι 12 αναβάτες των MotoGP στις ΚΑΤ2 καθώς αντιμετώπιζαν μια όχι ακόμα εντελώς στεγνή πίστα με slick ελαστικά. Με τα τελευταία δευτερόλεπτα να είναι συναρπαστικά, καθώς τέσσερις αναβάτες ανέβηκαν προσωρινά στην πρώτη θέση, η pole position πήγε σε αυτόν που πέρασε τελευταίος την γραμμή του τερματισμού: ο έμπειρος Γάλλος Johann Zarco κατάφερε να αρνηθεί την παρθενική pole position για τον Joan Mir, με τον Aleix Espargaro να μπαίνει στο τέλος στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, στην τρίτη θέση. 

Δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι οι ταχύτεροι αναβάτες στις αρχές των ΚΑΤ2 ήταν οι  Alex Marquez και Luca Marini, καθώς το ζευγάρι που πέρασε από τις ΚΑΤ1 χρησιμοποίησε άψογα τις γνώσεις του στην πίστα. Αλλά καθώς οι άλλοι δέκα αναβάτες ανέβασαν ταχύτητα και η πίστα στέγνωσε περισσότερο, ο ρυθμός άρχισε να ανεβαίνει. Τρία λεπτά έμειναν όταν ο Zarco ανέβηκε στην κορυφή για πρώτη φορά, αλλά εκτοπίστηκε μόλις 30 δευτερόλεπτα αργότερα από τον Mir.

Mε 90 δευτερόλεπτα να απομένουν και τους τελευταίους γρήγορους γύρους να πραγματοποιούνται, ο Jack Miller συμμετείχε στο πάρτι. Οι συνθήκες ήταν τέλειες για τον Αυστραλό, καθώς ανέβηκε στην πρώτη θέση. Στη συνέχεια, ένας άλλος αναβάτης στον οποίο συνήθως ταιριάζουν με αυτές τις συνθήκες είχε κόκκινους δείκτες στον πρώτο τομέα.

Ο Marc Marquez πετούσε και ήταν έτοιμος να ανέβει στην πρώτη θέση την πιο κατάλληλη στιγμή πριν ο ομόσταυλός του, Pol Espargaro, πέσει στην τελευταία στροφή. Οι κίτρινες σημαίες που βγήκαν ακύρωσαν τους γύρους των Marc Marquez και Fabio Quartararo που είχαν ανέβει στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα.


Ο Mir εκμεταλλεύτηκε αυτές τις ακυρώσεις και ανέβηκε στην πρώτη θέση, ψάχνοντας την παρθενική του pole position. Ο Johann Zarco είχε όμως διαφορετική άποψη και κατάφφερε στον τελευταίο του γύρο να κάνει τον χρόνο του 1:42.003 και να πάρει την πρώτη του pole position για το 2022.

Ο Miller δεν κατάφερε να κρατηθεί στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, με τον Aleix Espargaro να ανεβαίνει στην τρίτη θέση. Ο Αυστραλός θα ενταχθεί στη δεύτερη σειρά του grid, μαζί με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Fabio Quartararo και τον rookie Marco Bezzecchi.

Ο Alex Marquez και ο Luca Marini τελικά βρέθηκαν πιο πίσω, στην έβδομη και όγδοη θέση. Ο Marc Marquez, εν τω μεταξύ, σίγουρα αισθάνεται ότι άξιζε περισσότερα από την ένατη θέση μετά την ακύρωση του γύρου του. Ο Pol Espargaro παρά την πτώση του κράτησε την θέση του στην δεκάδα, με το ζευγάρι των ΚΤΜ, Miguel Oliveira και Brad Binder να είναι 11ος και 12ος αντίστοιχα.

Επόμενο άρθρο »

Portimao: Moto2 KAT

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK Assen: Πρώτος Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα