• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Χαίρομαι για την ταχύτητα που δείχνουμε
Η πτώση στις ΕΔ3 ήταν κάτι το φυσιολογικό
Νέα 23/04/2022 - 21:58

Οι κατατακτήριες στο Portimao το Σάββατο ήταν έντονες καθώς οι ΚΑΤ2 ήταν η πρώτη περίοδος δοκιμών του Σαββατοκύριακου που διεξήχθη σε στεγνές συνθήκες.

Αυτό σήμαινε ότι οι χρόνοι γύρου βελτιώθηκαν σε όλη τη διάρκεια των 15 λεπτών καθώς η κατάσταση της πίστας βελτιωνόταν, με την πρώτη θέση να αλλάζει συνεχώς χέρια.

Ο Marc Marquez βρισκόταν σε έναν γύρο στα τελευταία στάδια των ΚΑΤ2 που επρόκειτο να τον βάλει στην θέση της pole position, αλλά ο γύρος του ακυρώθηκε επειδή πέρασε από κίτρινες σημαίες στην τελευταία στροφή που κυμάτιζαν για την πτώση του Pol Espargaro.

Αυτό τελικά έριξε τον Marquez στην ένατη θέση στο grid, αλλά παραδέχτηκε ότι ο γύρος του δεν ήταν «τίποτα το ιδιαίτερο» και δεν είχε άσχημα συναισθήματα για τον Espargaro.

"Είμαι χαρούμενος για την ταχύτητα που δείξαμε… μοιάζει λίγο με το Austin", είπε ο Marquez το Σάββατο μετά τις ΚΑΤ. "Χαίρομαι για την ταχύτητα που δείχνουμε, αλλά ήμουν λίγο άτυχος. Στο τέλος, όλοι βελτιώθηκαν. Όλοι περίμεναν τους τελευταίους γύρους για να πιέσουν, γιατί οι συνθήκες στην πίστα ήταν όλο και καλύτερες. Αλλά είναι αλήθεια ότι ήμουν σε έναν καλό γύρο… έναν σταθερό γύρο, τίποτα το ιδιαίτερο".

"Αλλά ήξερα ότι σε αυτή την κατάσταση είμαι κανονικά γρήγορος, οπότε είπα «Εντάξει, θα κάνω έναν σταθερό γύρο, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο». Αλλά όταν έφτασα στην τελευταία στροφή είδα την κίτρινη σημαία. Μείωσα λίγο ταχύτητα αλλά ήθελα να τελειώσω τον γύρο για να καταλάβω πού βρίσκομαι".

"Ξεκινάμε στην ένατη θέση, δεν είναι κακό. Είναι αλήθεια ότι θα ήταν καλύτερο να ξεκινούσαμε από τη δεύτερη, την τρίτη σειρά. Αλλά έτσι ήρθαν τα πράγματα τελικά".

 

Η μέρα του Marquez ξεκίνησε με μια πτώση στην βρεγμένη πίστα κατά τις ΕΔ3, με τον αναβάτη της Honda να έχει ένα highside με χαμηλή ταχύτητα. Δεδομένων των πρόσφατων προβλημάτων όρασής του ως αποτέλεσμα διάσεισης, η πτώση του Marquez προκάλεσε κάποια ανησυχία.

Όμως, ενώ γνωρίζει τον κίνδυνο επανεμφάνισης προβλημάτων όρασης σε περίπτωση που έχει ένα αρκετά μεγάλο περιστατικό, ο Marquez λέει ότι αυτό που είχε στις ΕΔ3 ήταν «φυσιολογικό».

"Εννοώ, φυσικά, όταν αποφάσισα να έρθω στο Austin, αυτή ήταν μια από τις ερωτήσεις στον γιατρό μου", είπε όταν ρωτήθηκε αν το να πέσει ξανά με το κεφάλι και να φύγει αλώβητος ήταν ανακούφιση. "Είπα «αν προσγειωθώ ξανά στο κεφάλι μου, τι θα συμβεί;» Είπε ότι δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που προσγειώνομαι στο κεφάλι μου, θα εμφανίζονται τα ίδια (προβλήματα)".


"Εδώ έπεσα, προσγειώθηκα στο κεφάλι μου και δεν έγινε τίποτα. Είναι αλήθεια ότι έχω πόνο στον αυχένα μου, αλλά ήταν μια φυσιολογική πτώση. Τίποτα περισσότερο".

Με τον αγώνα της Κυριακής να αναμένεται να γίνει σε στεγνή πίστα, το ζέσταμα των 20 λεπτών θα είναι η μόνη ώρα που θα έχουν οι αναβάτες στην πίστα ώστε να προετοιμαστούν για τις συνθήκες που θα βρουν στον αγώνα.

Ο Marquez λέει ότι θα πρέπει να είναι τυχερός με την επιλογή ελαστικών και το στήσιμο εάν θέλει να έχει έναν καλό αγώνα από την ένατη θέση.

"Αύριο θα είναι πολύ σημαντικό το ζέσταμα", είπε. "Πρέπει να έχουμε λίγη τύχη όσον αφορά την επιλογή ελαστικών, όσον αφορά το στήσιμο της βάσης, γιατί αν δεν έχεις σωστό στήσιμο βάσης στο ζέσταμα, δεν έχεις επιλογές για δοκιμές στον αγώνα".

"Δεν έχεις χρόνο να δοκιμάσεις τίποτα. Έτσι, εάν όλα αυτά τα πράγματα γίνουν με τον σωστό τρόπο, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το 100% μας στον αγώνα".

Επόμενο άρθρο »

Portimao: MotoGP Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Mir: Νιώθω πιο δυνατός από ποτέ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα