• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: Είχα πολλές ταλαντώσεις στο μπροστινό
Νόμιζα ότι θα έφευγαν κομμάτια από την μοτοσυκλέτα
Νέα 20/06/2022 - 12:21

Τέταρτη θέση με πικρή επίγευση. Ο Aleix Espargarò είχε άλλες προσδοκίες την Κυριακή στο Sachsenring, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο. Ένας δύσκολος αγώνας, όπου ο Ισπανός αναβάτης πάλεψε με την Aprilia και έπρεπε να παρηγορηθεί με την 4η θέση την ημέρα που ο Quartararo θριάμβευσε.

"Δεν ήταν ένας θετικός αγώνας", παραδέχτηκε ο Aleix. "Άρχισα να νιώθω το μπροστινό μέρος να δονείται. Εκείνη τη στιγμή, δεν πίστευα ότι ήταν πιθανό ότι θα έπρεπε να κάνω ολόκληρο τον αγώνα με μια δονούμενη μοτοσυκλέτα. Ήταν πολύ κακό, γιατί ήταν κάτι πολύ περίεργο και, σε όλο το Grand Prix, βίωνα συνεχείς ταλαντώσεις στο μπροστινό ελαστικό. Αλλά πίεσα, δίνοντάς ό,τι είχα, παίρνοντας τελικά την τέταρτη θέση."

Ο Aleix είναι προφανώς απογοητευμένος.


"Την Παρασκευή, χρησιμοποίησα το σκληρό ελαστικό και η αίσθηση ήταν υπέροχη, ενώ στο τρίτο κομμάτι της πίστας, το δυνατό μου σημείο, συνέχισα να υποφέρω. Οδηγούσα στο υψηλό 1:22 στον αγώνα και ένιωθα ότι οδηγούσα όπως ο Fernandez στην Moto2. Προσπάθησα να το ελέγξω, αλλά ανησυχούσα πολύ, καθώς φοβόμουν ότι θα έφευγαν κομμάτια από τη μοτοσυκλέτα. Ευτυχώς, όμως, έφτασα στη γραμμή τερματισμού".

Στο τέλος του αγώνα, ο #41 μίλησε στη Michelin.


"Τους είπα ότι το λάστιχο δονείται, αλλά δεν με νοιάζει και πολύ η κρίση τους, αφού ο αγώνας έχει τελειώσει. Απογοητεύτηκα όταν άρχισα να συνειδητοποιώ αυτά τα προβλήματα. Ευτυχώς, είδα ότι, στο τέλος, οι άλλοι επίσης είχαν φθορά (στα ελαστικά) κι εγώ και τερμάτισα τέταρτος".

Μέσα σε όλα αυτά, ο Quartararο φαίνεται να ξεφεύγει στο Πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν φαίνεται να τον ανησυχεί.


"Τριάντα βαθμοί δεν είναι τίποτα. Εάν ο Fabio πέσει στο Assen και κερδίσω, θα είμαι πάλι ακριβώς πίσω του. Το πρόβλημα είναι ότι ο Fabio είναι πολύ γρήγορος τις Κυριακές. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχει ακόμα καιρό μπροστά του. Υπάρχουν πολλοί αγώνες και στο παρελθόν, είδαμε τον Quartararo να κάνει λάθη στο δεύτερο μέρος της σεζόν. Νιώθω πολύ άσχημα για σήμερα γιατί, χωρίς αυτό το πρόβλημα, είχα τον ρυθμό του Zarco".

Επόμενο άρθρο »

MiniGP Cup 2022 - 1ος αγώνας - 26 Ιουνίου - Μέγαρα-Πάχη

« Προηγούμενο άρθρο

Zarco: Είμαι ο πιο σταθερός αναβάτης της Ducati αυτή τη στιγμή

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα