• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Zarco: Είμαι ο πιο σταθερός αναβάτης της Ducati αυτή τη στιγμή
Έχω ήδη όλη την υποστήριξη του εργοστασίου
Νέα 20/06/2022 - 13:12
Ο Johann Zarco κατάφερε να κατακτήσει ένα πολύ σημαντικό βάθρο στο Sachsenring, επιβεβαιώνοντας ότι είναι από τους πιο βασικούς αναβάτες της Ducati. Στην πραγματικότητα, ο Γάλλος αντιπροσωπεύει μια ακλόνητη βεβαιότητα, τον κλασικό αναβάτη ικανό να είναι συνεπής και ικανός να φέρει αποτελέσματα όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά για τους άλλους.
 
Στο Sachsenring ο Γάλλος τερμάτισε πίσω από έναν ασύλληπτο Quartararo και χάρη στους 20 βαθμούς ανέβηκε στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, ο καλύτερος αναβάτης της Ducati αφού προσπέρασε τον Bastianini, ο οποίος, παρόλο που έχει κερδίσει τρεις αγώνες, δεν μπορεί να είναι αρκετά συνεπής για να βρεθεί  στην κορυφή. Ο Zarco δεν έχει υπογράψει ακόμη το συμβόλαιο που θα τον δει ξανά στην Ducati την επόμενη σεζόν, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η θέση θα παραμείνει δική του το 2023 και μπορεί και το 2024.
 
"Μια πολύ καλή μέρα", είπε ένας χαμογελαστός Zarco. "Το να ξεκινήσω τρίτος ήταν ένα πλεονέκτημα, ήθελα να ξεκινήσω καλά και ήξερα ότι έπρεπε να είμαι γρήγορος αμέσως. Ήξερα ότι ο Fabio και ο Pecco είχαν καλύτερο ρυθμό. Μετά κατάλαβα ότι είχα καλύτερο ρυθμό από τον Aleix που ήταν μπροστά μου και περνώντας τον ήταν μια άλλη πολύ σημαντική στιγμή για να ανέβω σε αυτό το βάθρο. Μετά τη πτώση του Pecco βρέθηκα δεύτερος πίσω από τον Fabio κατά περίπου ένα δευτερόλεπτο μακριά. Έκανα ό,τι μπορούσα για να τον ακολουθήσω και να μείνω μαζί του, ήξερα ότι είχε ένα μεσαίο πίσω ελαστικό, ενώ εγώ είχα επιλέξει το σκληρό, οπότε σκέφτηκα ότι θα ήταν ένα πλεονέκτημα για μένα. Αλλά στη μέση του αγώνα είδα ότι είχε ακόμα πολύ καλό κράτημα, ενώ άρχιζα να ζορίζομαι, οπότε αποφάσισα να προσπαθήσω να μείνω όσο το δυνατόν πιο κοντά του και αυτό μου έδωσε ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι του τρίτου. Στους τελευταίους γύρους ήταν ένας εφιάλτης, από όλες τις απόψεις, ακόμα και σωματικές. Αλλά είχα μια διαφορά που μπορούσα να ελέγξω".
 
Ο επόμενος αγώνας για τον Zarco θα είναι το Assen, ακριβώς πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα. 
 
"Πέρυσι το Assen ήταν ένας καλός αγώνας, ο Pecco ήταν δυνατός, αλλά είχε ποινή μεγάλου γύρου. Η Ducati λειτουργεί καλά παντού, οι δυνατότητες της μοτοσυκλέτας μας είναι τεράστιες, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να τις αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Το επίπεδο σήμερα σε αυτή τη μοτοσυκλέτα είναι αυτό, ελπίζω να τα πάω εξίσου καλά στο Assen και ίσως ακόμη να μπορέσω να διασκεδάσω περισσότερο στην οδήγηση με πιο χαλαρό τρόπο".
 
Μπορεί ο Zarco να φέρνει τα πιο σταθερά και καλά αποτελέσματα για την Ducati, αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μπορεί να πάρει από το εργοστάσιο της Μπολόνια. 
 
"Δεν θα υπάρξει άλλη υποστήριξη από την Ducati, έχω ήδη εξαιρετικά πράγματα από αυτούς. Είμαστε σαν εργοστασιακή ομάδα, έχουμε τους καλύτερους. Έχουμε κάθε ευκαιρία να τερματίσουμε μπροστά, ήμουν ο πιο σταθερός αναβάτης στους τελευταίους 4 αγώνες. Υπάρχουν 8 Ducati στην πίστα και αυτό βοηθά τους αναβάτες να έχουν περισσότερα δεδομένα για βελτίωση και επίσης βοηθά την Ducati να δώσει το καλύτερο δυνατό υλικό στον καθένα μας. Δεν θα υπάρχει άλλη υποστήριξη γιατί είμαι ο πρώτος αναβάτης της Ducati στη βαθμολογία, έχω ήδη την καλύτερη υποστήριξη από αυτούς. Τώρα έχουμε μπροστά μας μια Yamaha και μια Aprilia στη βαθμολογία. Η Yamaha με τον Fabio βρίσκεται σε μια απίστευτη στιγμή, ενώ ο Aleix είναι η πραγματική έκπληξη αυτής της σεζόν. Εμείς στη Ducati έχουμε τεράστιες δυνατότητες, αλλά με την GP22 είχαμε και κάποια προβλήματα στην αρχή της σεζόν. Όταν φτάσεις στο μέγιστο δυναμικό της μοτοσυκλέτας μας, κάνεις ρεκόρ και κερδίζεις αγώνες, οπότε αυτό πρέπει να κάνουμε. Είμαστε στα μισά της σεζόν, δεν ζητάω περισσότερη υποστήριξη".
 
Όσο για το που περίμενε να βρίσκεται ο ίδιος, ο Zarco έδωσε μια αφοπλιστικά ειλικρινή απάντηση. 
 
"Δεν έχω πια προσδοκίες, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και θέλω απλώς να βάλω τα δυνατά μου. Είναι πολύ δύσκολο να ανέβω στο βάθρο. Φέτος δεν ξεκίνησα πολύ καλά, είχα δύο πτώσεις αλλά τώρα είμαι τρίτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είμαι χαρούμενος με αυτό, αλλά η στρατηγική μου δεν αλλάζει. Ξέρω ότι μπορώ να κάνω πολλά, αλλά δεν είναι εύκολο και τώρα πρέπει απλώς να συγκεντρώσω την ενέργειά μου για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στο Σαββατοκύριακο του αγώνα".

Επόμενο άρθρο »

Aleix Espargaro: Είχα πολλές ταλαντώσεις στο μπροστινό

« Προηγούμενο άρθρο

O Bagnaia δεν μπορεί να εξηγήσει την πτώση της Κυριακής

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα