• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"Tον αγαπώ" , "Με σέβεται πολύ"
Πως είναι η σχέση μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών του Πρωταθλήματος
Νέα 12/07/2022 - 18:49

Στις περισσότερες μάχες για το πρωτάθλημα, όταν το πεδίο των διεκδικητών μειώνεται μόνο σε δύο –όπως φαίνεται τώρα να γίνεται φέτος– είναι φυσιολογικό να περιμένουμε λίγη εχθρότητα μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Ωστόσο, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021, Fabio Quartararo, και τον απροσδόκητο αντίπαλό του, Aleix Espargaro, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική μεταξύ του ζευγαριού. Όχι μόνο δεν είναι εχθροί, αλλά είναι και φίλοι. 

Αυτό αποδεικνύεται συνήθως από τις θερμές αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους, όπως όταν ο Espargaro – ο οποίος δεν κατάφερε να φτάσει στην ώρα του για την συνέντευξη τύπου στο Assen – επέλεξε να τηλεφωνήσει στον Quartararo κατά τη διάρκεια της για να κάνει μια σύντομη εμφάνιση.

Πρακτικά γείτονες στην Ανδόρα, που ζουν μόνο μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά στον ίδιο δρόμο, η σχέση τους είναι σχεδόν μοναδική στην πρόσφατη ιστορία του αθλήματος, όπου οι περισσότεροι αντίπαλοι απλώς μιλούν μεταξύ τους στην καλύτερη περίπτωση και έχουν ενεργή αντιπαλότητα στη χειρότερη περίπτωση.

Και παρά τα όσα έχουμε δει από άλλες σκληρές αντιπαλότητες, όπως οι καυγάδες τόσο του Marc Marquez όσο και του Jorge Lorenzo με τον Valentino Rossi στο παρελθόν, ο Espargaro είναι αποφασισμένος να προσπαθήσει να κρατήσει τα πράγματα όσο πιο πολιτισμένα μπορεί, ακόμη και όταν τα διακυβεύματα είναι τόσο μεγάλα.

"Μισώ να έχω κακές σχέσεις με τους άλλους", είπε ο αναβάτης της Aprilia. "Λατρεύω τον Fabio. Τον αγαπώ, είναι ένα πολύ καλό παιδί".

"Θα μου άρεσε να τον κερδίσω στο πρωτάθλημα, αλλά θα μισώ να χάσω τη σχέση που έχω μαζί του. Ο σεβασμός που τρέφει για μένα, είναι απίστευτος".

"Πέρυσι κέρδισε τον τίτλο και κάθε φορά που περνούσε μπροστά από το σπίτι μου σταματούσε, σούπερ ντροπαλός, έπαιζε με τα παιδιά μου και του λέω, «κέρδισες τον Παγκόσμιο Τίτλο, εγώ τερμάτισα όγδοος». Και ο σεβασμός που τρέφει για μένα, αυτό είναι κάτι που αγαπώ, οπότε γιατί χρειάζεται να έχω κακές σχέσεις μαζί του;".

"Μπορώ να καταλάβω ότι η σύγκρουση Valentino-Marquez, για το κοινό ήταν φανταστική, αλλά δεν είναι ο χαρακτήρας μου. Δεν μπορώ να κοιμηθώ πολύ καλά το βράδυ αν τσακώνομαι με ανθρώπους. Πρέπει να αγαπώ τους ανθρώπους, έτσι είμαι".


Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το ζευγάρι δεν είναι επίσης έτοιμο να δώσει την μάχη όταν το επιβάλλει η κατάσταση – όπως αποδεικνύεται από τη πτώση του Quartararo στο Assen που οδήγησε τόσο αυτόν όσο και τον Espargaro στο χαλίκι.

Και είναι κάτι που ο Quartararo παραδέχτηκε προηγουμένως, εξακολουθεί να του έρχεται φυσικά να είναι ανταγωνιστικός όταν πρόκειται για έναν αγώνα μεταξύ του ζευγαριού στην πίστα.

"Για να είμαι ειλικρινής, από την πλευρά μου είναι πολύ εύκολο", είπε. «Μόλις κλείσω την ζελατίνα του κράνους μου, μπορεί να είναι η μαμά μου, ο μπαμπάς μου ή ο αδερφός μου. Έχω ένα άτομο να νικήσω, αυτό που έχω μπροστά μου, και για μένα είναι πολύ εύκολο (να μπω στο ανταγωνιστικό κομμάτι)".


"Νομίζω ότι όλοι τρέφουμε μεγάλο σεβασμό ο ένας για τον άλλον γιατί όλοι ξέρουμε πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι το άθλημά μας – αλλά έχεις μερικούς ανθρώπους με τους οποίους είναι πιο εύκολο να μιλάς, πιο εύκολο να έχεις μια καλή σχέση. Από την πλευρά μου, είναι πολύ εύκολο να αλλάξω από έναν πολύ καλό τύπο σε έναν πραγματικό μαχητή μόλις φορέσω το κράνος μου".

Επόμενο άρθρο »

Επετεύχθη η συμφωνία μεταξύ Dorna και Suzuki

« Προηγούμενο άρθρο

Φτάνει η εποχή της ιαπωνικής κυριαρχίας στο τέλος της;

Χορηγοί