• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Θετικές οι εντυπώσεις της Repsol Honda από την πρώτη μέρα
Marc Marquez: Είναι ωραίο που επέστρεψα
Νέα 07/09/2022 - 13:26

Μια ενθαρρυντική πρώτη μέρα για την  Repsol Honda στο Test του Misano, καθώς ο Marc Marquez επέστρεψε σε μια μοτοσυκλέτα MotoGP 100 ημέρες μετά την επέμβασή του και ο Pol Espargaro έδειξε τις δυνατότητές του ίδιου και της μοτοσυκλέτας.

Ήταν άλλη μια όμορφη μέρα στις Αδριατικές ακτές, καθώς η δράση συνεχίστηκε στο Misano World Circuit Marco Simoncelli. Ήταν μια σημαντική μέρα καθώς ο Marc Marquez επέστρεψε στην Repsol Honda για πρώτη φορά μετά το ιταλικό GP στα τέλη Μαΐου. Ξεκινώντας λίγο μετά τις 09:30 τοπική ώρα, ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ολοκλήρωσε μια σύντομη πρώτη διαδρομή για να αξιολογήσει αρχικά το δεξί του χέρι. Με όλα τα σημάδια να είναι θετικά, αυτός και η ομάδα της Repsol Honda πέρασαν σε λειτουργία εργασίας και ξεκίνησαν το πρόγραμμα δοκιμών τους.

Ολοκληρώνοντας συνολικά 39 γύρους πριν σταματήσει την ημέρα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, ο #93 ολοκλήρωσε την πρώτη του μέρα πίσω στη μοτοσυκλέτα με καλύτερο χρόνο 1'32.395 – χρόνος που θα τον είχε φέρει στην 11η θέση της σχάρας εκκίνησης στο Grand Prix του San Marino της Κυριακής. Αν και οι χρόνοι γύρων δεν ήταν το επίκεντρο, ο Marquez ήταν ακόμα σε θέση να τελειώσει τη μέρα 1,1 δευτερόλεπτα πίσω από τον ταχύτερο αναβάτη.

Ήταν μια εξίσου θετική μέρα για τον Pol Espargaro που σημείωσε καλύτερο γύρο 1'31.707, περίπου 1,1 δευτερόλεπτα ταχύτερο από τον χρόνο του στις ΚΑΤ1 το Σάββατο. Περιορίζοντας τις εξόδους του λόγω του επίμονου πόνου στον δεξιό καρπό του από την πτώση της Κυριακής, ο #44 κατάφερε ακόμα να ολοκληρώσει 50 γύρους και σταμάτησε λίγο πριν τις 16:30 τοπική ώρα. Ο Espargaro και η ομάδα του χρησιμοποίησαν μια σειρά από δαφορετικές ρυθμίσεις και βελτίωσαν την αίσθηση του στην Repsol Honda. Ακόμη και με τους περιορισμένους γύρους, ο Espargaro ήταν ικανοποιημένος με την ημέρα.


Marc Marquez
18ος: 1'32.395
"Μετά από 100 μέρες μακριά, ουάου – αυτές οι μοτοσυκλέτες είναι γρήγορες! Είναι το ίδιο όπως όταν φτάνεις στην πρώτη δοκιμή μετά το χειμώνα, σου παίρνει λίγο χρόνο για να προσαρμοστείς. Ήταν πολύ καλό που επέστρεψα, που οδηγούσα ξανά αυτή τη μοτοσυκλέτα και ήμουν με την ομάδα μου. Βήμα-βήμα ένιωθα πιο γρήγορος και πιο άνετος, αλλά πρέπει να δουλέψω περισσότερο για να αποκτήσω δύναμη για μεγαλύτερες διαδρομές. Μπόρεσα να δοκιμάσω κάποια εξαρτήματα για τη Honda μετά από μερικές διαδρομές γιατί ένιωθα καλά. Η Honda δουλεύει πολύ, είναι ξεκάθαρο. Ο στόχος μας σήμερα δεν ήταν οι χρόνοι, ήταν να κάνουμε 40 γύρους και να καταλάβουμε την κατάστασή μας. Αποφασίσαμε να σταματήσουμε νωρίς για να προσπαθήσουμε να οδηγήσουμε αύριο. Απόψε, θα κάνω πολλή δουλειά για την φυσική κατάσταση, πάγο και διατάσεις για να βοηθήσω στην αποκατάσταση του βραχίονα".

Pol Espargaro
9ος: 1'31.707
"Τη Δευτέρα ξύπνησα με πολύ πρήξιμο, αλλά με πολύ πάγο κατάφερα να οδηγήσω σήμερα. Δεν είναι τόσοι πολλοί γύροι όσοi θα έκανα συνήθως γιατί σκοπεύω να οδηγήσω και αύριο. Ακόμη και με λιγότερους γύρους καταφέραμε να ανακαλύψουμε κάποια καλά πράγματα, δουλέψαμε πολύ για να βρούμε τις διαφορές μεταξύ του Qatar και του τώρα. Φαίνεται ότι βρήκαμε κάτι που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να ανακτήσουμε λίγο την ταχύτητά μας. Η πραγματική δοκιμή για αυτό θα είναι όταν φτάσουμε στην Αραγονία, αλλά προς το παρόν είναι καλό να είμαστε στη μοτοσυκλέτα και να κάνουμε γύρους".

Επόμενο άρθρο »

Misano Test: Δεύτερη μέρα

« Προηγούμενο άρθρο

Misano Test: Πρώτη μέρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα