• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Moto2 ΚΑΤ
Pole position για τον Aron Canet
Νέα 24/09/2022 - 10:30

Τα καλά πράγματα έρχονται σε όσους περιμένουν και ο Aron Canet χρειάστηκε να περιμένει πολύ για να διεκδικήσει την pole position της Moto2 στο Motul Grand Prix της Ιαπωνίας. Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε το Mobility Resort Motegi λίγα λεπτά μετά την έναρξη των ΚΑΤ2 για την μεσαία κατηγορία, με αποτέλεσμα να έχουμε καθυστέρηση πάνω από 90 λεπτά πριν μπορέσουν . Παρά το γεγονός ότι έπρεπε να εγκλιματιστεί ξανά στις συνθήκες, ο Canet σημείωσε 2:04.939 για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στη σχάρα εκκίνησης με επίσημη διαφορά 0,730 δευτερολέπτων από τους υπόλοιπους, με τον Jake Dixon και τον Tony Arbolino να τον συνοδεύουν στην πρώτη σειρά. Οι δύο πρώτοι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ωστόσο, είναι πολύ πιο πίσω.

Ο Canet χρειάστηκε να περάσει από τις ΚΑΤ1, αλλά κατάφερε εύκολα να βρεθεί στην πρώτη θέση για να προκριθεί στις ΚΑΤ2 και να δώσει την μάχη για την pole position. Δεδομένου του άστατου καιρού στο Motegi, θεωρητικά οι αναβάτες που πέρασαν από τις ΚΑΤ1 θα είχαν πελονέκτημα, γνωρίζοντας τις συνθήκες της πίστας. Μια εξαιρετική θεωρία, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να δοκιμαστεί πραγματικά, καθώς οι κόκκινες σημαίες βγήκαν στις ΚΑΤ2 μετά το πέρας του πρώτου πενταλέπτου, ως αποτέλεσμα της καταρρακτώδους βροχής. 

Όταν τελικά το pit lane άνοιξε ξανά, ο Canet ξεκίνησε δυναμικά, κάνοντας κάθε φορά γύρους αρκετά ταχύτερους από τους άλλους. Καθώς η βροχή άρχισε να μειώνεται, σημείωσε 2:04.939 λίγο πριν από την καρό σημαία, αρπάζοντας την πρώτη θέση από τον Fermin Aldeguer. Δυστυχώς για τον Ισπανό του Luca Boscoscuro, μια πτώση μπροστά σήμαινε ότι ο γύρος του ακυρώθηκε λόγω των κίτρινων σημαιών, κάτι που σημαίνει ότι ο Dixon προήχθη στη δεύτερη θέση χάρη στο 2:05.669 του και ο Arbolino ήταν στην πρώτη σειρά έχοντας κάνει 2:05.891 με την καρό σημαία να κυματίζει. 

Η δεύτερη σειρά θα αποτελείται από τον Somkiat Chantra, τον Filip Salac και τον Fermin Aldeguer, ενώ πίσω τους θα βρεθούν οι Jorge Navarro, Cameron Beaubier και Keminth Kubo, με την πρώτη δεκάδα να συμπληρώνεται από τον Barry Baltus. Πρέπει να φτάσουμε στη μέση της τέταρτης σειράς για να βρούμε τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Augusto Fernandez, ο οποίος έκανε 2:07.348, και ο βασικός του αντίπαλος, Ai Ogura, είναι 13ος με 2:07.697.

Χωρίζονται στη σχάρα εκκίνησης από τον Alonso Lopez, ο οποίος ήταν ένας από τους τρεις αναβάτες που είχαν πτώση στις ΚΑΤ2 – οι άλλοι ήταν ο Albert Arenas και ο Jorge Navarro. 

Επόμενο άρθρο »

Pole position για τον Marc Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi: Moto3 KAT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα