• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Buriram: Moto3 ΕΔ2
O Ayumu Sasaki περνάει στην κορυφή
Νέα 30/09/2022 - 11:25

Η βροχή έδωσε τη θέση της σε μια σπάνια ηλιοφάνεια και ήταν ο Ayumu Sasaki που κεφαλαιοποίησε τον καλό καιρό για τις ΕΔ2 της Moto3 στο OR Thailand Grand Prix. Ο αναβάτης της Sterilgarda Husqvarna Max σημείωσε 1:43.503 στο τέλος της περιόδου δοκιμών για να βρεθεί στην κορυφή των συνδυασμένων χρόνων στο τέλος της Παρασκευής στο Chang International Circuit. Ο Tatsuki Suzuki έκανε το ιαπωνικό 1-2 με 1:43.694, με τον Riccardo Rossi να παίρνει την τρίτη θέση με 1:44.330. Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Izan Guevara, κατατάχθηκε έβδομος, έξι θέσεις μπροστά από τον ομόσταυλό του - και πλησιέστερο αντίπαλο για τον τίτλο - Sergio Garcia. Με τις καιρικές συνθήκες για αύριο να προβλέπονται δυσμενείς, οι ΕΔ2 μπορεί να καθόρισαν τις θέσεις που οδηγούν στις ΚΑΤ2.

Η Moto3 ήταν η μόνη κατηγορία που δεν είχε απολαύσει καθόλου στεγνή πίστα το πρωί της Παρασκευής στην Buriram και αυτό φαινόταν ότι θα ίσχυε για ολόκληρη την ημέρα, καθώς η βροχή έκανε και πάλι την εμφάνισή της κατά την έναρξη των ΕΔ2. Ωστόσο, ο ήλιος στη συνέχεια βγήκε, η πίστα άρχισε να στεγνώνει γρήγορα, και οι χρόνοι των γύρων άρχισαν να πέφτουν, στα μισά των 40 λεπτών. Ο Rossi είχε μόλις πάει ταχύτερα με 1:51.513 στο βρεγμένο πριν αυτό ξεπεραστεί όταν ο Suzuki σημείωσε 1:46.616 μετά την αλλαγή του σε σλικ ελαστικά. Φυσικά, δεν ήταν το τέλος της ιστορίας.


O Suzuki έμοιαζε ότι θα είναι ο ταχύτερος "παντός καιρού" την Παρασκευή όταν έκανε 1:43.694 τα τελευταία δύο λεπτά πριν από την καρό σημαία. Ωστόσο, με τον τελευταίο του γύρο, ο  Sasaki του αρνήθηκε την τιμή με έναν γύρο που τον έφερε 0,191 δευτερόλεπτα μπροστά από τον αναβάτη Leopard Honda και 0,827 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Rossi. Οι αναβάτες του Aki Ajo, Daniel Holgado και Jaume Masia, ολοκλήρωσαν την πρώτη πεντάδα, ενώ ο Deniz Öncü πήρε μια εξαιρετικά αξιέπαινη έκτη θέση, καθώς προσπαθεί να αγνοήσει τον πόνο από το τραυματισμένο χέρι του. 


Με την πιθανότητα βροχής το πρωί του Σαββάτου, ήταν σημαντικό για τον Garcia να μπει στην πρώτη 14αδα και να περάσει απευθείας στις ΚΑΤ2 και το κατάφερε, κατακτώντας την έβδομη θέση με 1:44.570. Ο Ivan Ortola, ο Dennis Foggia και ο Scott Ogden συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, μπροστά από τον Kaito Toba, τον Andrea Migno, τον Izan Guevara και τον Xavier Artigas. 

Επόμενο άρθρο »

Buriram: Moto2 ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Buriram: MotoGP ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα