• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Περιοριζόμαστε σε πολλά σημεία από τον κινητήρα
Η τελευταία στροφή είναι ένα σημείο που μπορώ να δοκιμάσω να προσπεράσω
Νέα 01/10/2022 - 20:24

Ο Fabio Quartararo φαίνεται προορισμένος να έχει μια ακόμη εξαντλητική μάχη με τις Ducati, αφού θα ξεκινήσει τον αγώνα ανάμεσα σε 6 από αυτές, αλλά μπορεί να τις πολεμήσει ρεαλιστικά;

Δύο δέκατα μακριά από την pole position σε μια πίστα που πάλι κυριάρχησε η Ducati αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Quartararo έχει τοποθετηθεί στο τέλειο μέρος για να ξεκινήσει μια επίθεση στον βασικό του αντίπαλο, Francesco Bagnaia.

Ο Ιταλός, ο οποίος θα ξεκινήσει τον αγώνα μία θέση μπροστά από τον Quartararo στην τρίτη, έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι περιβάλλεται από άλλους αναβάτες της Ducati, καθώς και το πλεονέκτημα ότι οι προσπεράσεις που έχει να κάνει είναι προς άλλους αναβάτες της Ducati. 

Ωστόσο, ο Quartararo ήταν ένας από τους ισχυρότερους όσον αφορά τον ρυθμό αγώνα, ενώ ήταν επίσης εξαιρετικά δυνατός στο τελευταίο μέρος του γύρου.
"Σήμερα ήταν δύσκολο γιατί ένιωθα ότι είχαμε μεγάλες δυνατότητες ειδικά για τον ρυθμό", είπε ο Quartararo. "Βγήκα έξω με παλιά ελαστικά και ένιωσα αρκετά γρήγορος και έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, αλλά ξέρουμε ότι είμαστε περιορισμένοι από άποψη κινητήρα σε πολλά σημεία".

"Ξέρουμε πόσο χάνουμε στις ευθείες και ακόμα κι αν είχα ένα slipstream από τη (στροφή) ένα στην τρία και την τρία στην τέσσερα, ακόμα και από την τελευταία στροφή μέχρι τον επόμενο γύρο [μπορεί να μην είχε διαφορά]. Τέλος πάντων, έδωσα το δικό μου μέγιστο".
"Η τελευταία στροφή είναι η μόνη που μπορώ να το κάνω και ένιωσα πολύ καλά", είπε ο Quartararo όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να προσπεράσει.

"Ειδικά [στις στροφές] εννιά, δέκα - στην 10η στροφή μπορώ να κρατήσω πολλή ταχύτητα και να προετοιμάσω κάτι στην τελευταία στροφή μόνο για τον τελευταίο γύρο. Νομίζω ότι είναι το μόνο μέρος όπου μπορώ να δοκιμάσω κάτι".

Παρά το γεγονός ότι οι μοτοσυκλέτες MotoGP είναι πολύ πιο γρήγορες το 2022 σε σύγκριση με το 2019, ο Quartararo δεν μπόρεσε να φτάσει τον χρόνο που είχε πετύχει εκείνη την χρονιά για την pole position. 

"Το κράτημα ήταν πολύ υψηλότερο. Νομίζω ότι κάναμε έναν υπέροχο γύρο σήμερα, αλλά δεν ξέρω. Το κράτημα που είχα ήταν πολύ καλύτερο και μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι το κράτημα είναι πολύ χαμηλότερο. Φυσικά, η μοτοσυκλέτα μας είναι λίγο πιο γρήγορη στην ευθεία, αλλά με το κράτημα που έχουμε τώρα σε σύγκριση με πριν από τρία χρόνια είναι εντελώς διαφορετικό".

Επόμενο άρθρο »

Martin: Μπορώ να πάρω μερικά ρίσκα αύριο, η νίκη είναι σημαντική για εμένα

« Προηγούμενο άρθρο

Aleix Espargaro: Έκανα ό,τι μπορούσα σήμερα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα