• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Αργεντινή Πρώτος Αγώνας
Νίκη του Bautista, πτώση του Razgatlioglu στον πρώτο γύρο
Νέα 22/10/2022 - 23:05

Ο πρώτος αγώνας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM στην Αργεντινή είχε τεράστιες επιπτώσεις στη μάχη του τίτλου, καθώς ο Alvaro Bautista πήρε μια επιβλητική νίκη στην ενώ ο Toprak Razgatlioglu τερμάτισε στη 15η θέση μετά από μια πτώση στον 1ο γύρο ενώ προσπαθούσε να περάσει τον Bautista.

Με τον Alvaro Bautista να παίρνει το προβάδισμα στη μεγάλη πίσω ευθεία, ο Toprak Razgatlioglu προσπάθησε να απαντήσει, αλλά έχασε το μπροστινό στην ένατη στροφή και βρέθηκε στην αμμοπαγίδα. Ο Razgatlioglu μπόρεσε να ανέβει και πάλι στην μοτοσυκλέτα του αλλά ήταν στην τελευταία θέση. Το περιστατικό κόστισε στον Bautista χρόνο καθώς αναγκάστηκε να ανοίξει την γραμμή του και βρέθηκε πίσω στην τέταρτη θέση, έχοντας μπροστά του τους Jonathan Rea, Axel Bassani και iker Lecuona.

Ο Bautista πέρασε τον Lecuona στον 4ο γύρο για να ανέβει στις θέσεις του βάθρου και χρειάστηκε μόνο δύο ακόμη γύρους για να προηγηθεί στον αγώνα καθώς πέρασε και τον Bassani και τον Rea στην πίσω ευθεία, αφού ο Bassani έκανε κίνηση για το προβάδισμα στον δεύτερο γύρο. Ο Bautista κατάφερε να επεκτείνει το προβάδισμά σε πάνω από 6 δευτερόλεπτα για να φτάσει στην 13η νίκη του σε αυτή τη σεζόν. Ο Ισπανός αναβάτης ήταν ο μόνος από τους τρεις πρώτους του Πρωταθλήματος που χρησιμοποίησε το ελαστικό SCX, με τους Rea και Razgatlioglu να χρησιμοποιούν το SC0. Η νίκη έδωσε επίσης στον Bautista το 52ο βάθρο της καριέρας του στα WorldSBK και το 25ο του για το 2022.


Πίσω του, ο Bassani και ο Rea συνέχισαν να παλεύουν για την τρίτη θέση με το ζευγάρι συχνά να είναι αχώριστο σε όλο τον γύρο. Ο Rea έκανε μια κίνηση στον 8ο γύρο για να περάσει στη δεύτερη θέση, αλλά ο Bassani μπόρεσε να ανταποκριθεί στον επόμενο γύρο στην πίσω ευθεία ενώ, στον 11ο γύρο, το ζευγάρι έδωσε μάχες σε όλο τον τελευταίο τομέα του γύρου και συνέχισε μέχρι την πρώτη στροφή του 12ου γύρου. Ο Rea να έκανε μια κίνηση στην 15η στροφή του 18ου γύρου, με τον Bassani να απαντάει στην επόμενη στροφή. Στην πορεία προς την πρώτη στροφή, ο Rea πέρασε τον Bassani  και έφτασε στην γραμμή του τερματισμού δεύτερος, με τον Bassani να συμπληρώνει το βάθρο.

Ο Lecuona ήταν άλλος ένας αναβάτης που χρησιμοποίησε το ελαστικό SCX για να πάρει ένα δυνατό αποτέλεσμα καθώς κατέλαβε την τέταρτη θέση, χωρίς να μπορεί να κλείσει τη διαφορά από τους μαχητικούς Rea και Bassani που ήταν μπροστά του. Ήταν μπροστά από τον Michael Ruben Rinaldi στην πέμπτη θέση, με τρεις Ducati στην πρώτη πεντάδα, τερματίζοντας περίπου δύο δευτερόλεπτα πίσω από τον Lecuona. Ο Alex Lowes κατέλαβε την έκτη θέση, μπροστά από μια μάχη τριών αναβατών.

Οι Scott Redding, Xavi Vierge και Andrea Locatelli βρίσκονταν σε μια συνεχόμενη μάχη, αλλά ήταν ο Redding που πήρε την έβδομη θέση στο τέλος του αγώνα καθώς κράτησε πίσω του τους Locatelli και Vierge, με την τριάδα να χωρίζεται περίπου από ένα δευτερόλεπτο. Στον τελευταίο γύρο, ο Locatelli έκανε μια κίνηση στον Vierge για να πάρει την όγδοη θέση και υποβίβασε τον Ισπανό rookie στην ένατη. Ο Ολλανδός, Michael van der Mark έκλεισε την πρώτη δεκάδα. 

Επόμενο άρθρο »

Sepang: MotoGP Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Στις κατατακτήριες δεν ήμουν αρκετά έξυπνος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα