• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Antonio Lima (SBK): Με καλή θέληση μπορούμε να ξαναφέρουμε τα MotoGP στο Estoril
Νέα 27/11/2022 - 16:44

Μεταξύ της σεζόν του 2000 και του 2012, η πίστα του Estoril φιλοξένησε το Πορτογαλικό Grand Prix. Έκτοτε, η πίστα που βρίσκεται στον δήμο του Κασκάις, η οποία έχει λάβει τα εύσημα από πολλούς αναβάτες, δεν έχει φιλοξενήσει άλλο Grand Prix.

Στο κλείσιμο του πρωταθλήματος στη Valencia, ο Antonio Lima - Chief Steward της FIM στο WSBK και Πρόεδρος τoυ Motor Clube do Estoril - μίλησε στο Sport TV για πολλά θέματα και η απουσία του Estoril από το Πρωτάλθλημα των MotoGP ήταν ένα από τα θέματα που προσεγγίστηκαν.

"Το Estoril αναγνωρίζεται απλώς ως παλιομοδίτικη πίστα. Είναι μια πολύ τεχνική πίστα και η αποσία της έχει αφήσει ένα μεγάλο κενό όχι μόνο στους αναβάτες, αλλά και στις ομάδες. Κάθε φορά που μιλάμε για το Estoril, οι συνάδελφοί μου στην FIM που ασχολούνται με τα MotoGP έχουν μια νοσταλγία για το μέρος, την τοποθεσία, το τοπίο, τη γαστρονομία - είναι πάντα το πρώτο σημείο συζήτησης γιατί μιλούν για τα πορτογαλικά ψάρια - και επομένως άφησε ένα κενό", είπε.

Ενισχύοντας την ιδέα ότι το Estoril μπορεί να επιστρέψει για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εάν υπάρχει θέληση, ο Antonio Lima δήλωσε επίσης ότι θα ήταν δυνατό η Πορτογαλία να υιοθετήσει ένα σύστημα εναλλαγής των πιστών:

"Νομίζω ότι το Estoril χρειάζεται προφανώς κάποιες εργασίες για να προσαρμοστεί στις νέες ανάγκες ασφαλείας που απαιτούν οι αγώνες αυτού του επιπέδου, αλλά νομίζω ότι με καλή θέληση, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο, θα ήταν απολύτως δυνατό να γίνουν τα MotoGP στο Estoril. Ίσως, η Πορτογαλία θα μπορούσε να έχει MotoGP όπως συμβαίνει στην Ισπανία με εναλλαγή. Ένας χρόνος στο Portimao, ένας άλλος στο Estoril, με Superbikes και MotoGP. Υπάρχουν πολλές λύσεις, αν υπάρχει θέληση είναι εύκολο να καταλήξουμε σε κάποια από αυτές".

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo Baldassarri και Elia Bartolini κερδίζουν τα "100 Χιλιόμετρα των Πρωταθλητών"

« Προηγούμενο άρθρο

O Darryn Binder ανυπομονεί για την μετάβαση στην Moto2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα