• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Είδα και άκουσα καλά πράγματα
Ανυπομονώ να δοκιμάσω το νέο κινητήρα
Νέα 09/02/2023 - 12:18

Μετά από ένα μακρύ χειμερινό διάλειμμα, ο Fabio Quartararo είναι ενθουσιασμένος που θα δοκιμάσει τον νέο κινητήρα της Yamaha κατά τη διάρκεια της επίσημης δοκιμής της Sepang αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 ήταν πολύ απογοητευμένος όταν ο πρωτότυπος κινητήρας του 2023 απέτυχε να αποδώσει στη δοκιμή της Valencia του Νοεμβρίου, παρά το γεγονός ότι είχε εντυπωσιάσει σε προηγούμενα τεστ.

Όμως, ο δοκιμαστής αναβάτης της Yamaha, Cal Crutchlow, σημείωσε την εντυπωσιακή τελική ταχύτητα των 335,4 χλμ./ώρα στο Sepang Shakedown νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, υποδηλώνοντας ότι το «πρόβλημα» της Valencia έχει διορθωθεί και ο Quartararo τώρα «ανυπομονεί» να δοκιμάσει μόνος του.

"Η αναμονή τελείωσε!" είπε ο Quartararo. "Αυτό το χειμερινό διάλειμμα ήταν πολύ μεγάλο, αλλά με έναν τρόπο που ήταν καλό για μένα γιατί μου έδωσε χρόνο να προπονηθώ και να προετοιμαστώ για την επερχόμενη σεζόν. Θα είναι μια μεγάλη σεζόν  - το ξέρουμε αυτό".

"Πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής για να βεβαιωθούμε ότι είμαστε έτοιμοι για αυτό. Είμαι ενθουσιασμένος που θα δοκιμάσω τον κινητήρα του 2023 και θα δω τι πρόοδο κάναμε".

"Έφτασα στη Sepang λίγο νωρίτερα και πέρασα λίγο χρόνο στην πίστα κατά τη διάρκεια του Shakedown Test. Άκουσα και είδα θετικά πράγματα, οπότε ανυπομονώ να το δοκιμάσω μόνος μου".


Ο διευθυντής της ομάδας, Massimo Meregalli, αποκάλυψε ότι ο κινητήρας δεν θα είναι η μόνη νέα εξέλιξη στη Μαλαισία με αεροδυναμικά μέρη (που χρησιμοποιούνται επίσης από τον Crutchlow στο Shakedown) και διαφορετικά πλαίσια να δοκιμάζονται επίσης. 

"Έχουμε μια καλή ατμόσφαιρα στο γκαράζ μετά το Shakedown Test. Ήταν κρίμα που λόγω της βροχής χάσαμε λίγο χρόνο, οπότε ελπίζουμε σε μέρες τελείως στεγνές κατά τη διάρκεια της επερχόμενης δοκιμής για να περάσουμε όλα τα στοιχεία δοκιμών, παρόλο που οι προγνώσεις καιρού για αυτό το Σαββατοκύριακο δεν είναι εξαιρετικές", είπε ο Meregalli.

"Είμαι εντυπωσιασμένος με την δουλειά που έκαναν οι μηχανικοί της Yamaha τον χειμώνα: έχουμε πολλά πράγματα να αξιολογήσουμε εδώ. Ο αριθμός των ανταλλακτικών που ετοίμασαν για αυτό το τεστ είναι πραγματικά τεράστιος!".

"Έχουμε νέο πλαίσιο, νέα αεροδυναμικά μέρη, νέο ψαλίδι και κινητήρα. Περιμένω την Παρασκευή το πρωί να χρησιμοποιηθεί για να επανέλθουν οι αναβάτες σε τροχιά μετά από τρεις μήνες χωρίς οδήγηση".

"Μετά από αυτό, έχουν ένα έντονο πλάνο εργασίας. Θα είναι δύσκολο να τα τελειώσουμε όλα, λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο και τα ελαστικά που έχουμε στη διάθεσή μας καθώς και τις καιρικές συνθήκες που παίζουν καθοριστικό ρόλο. Αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για να ξεκινήσουμε το 2023 με τον σωστό τρόπο".

Μετά από ένα δύσκολο 2022, όπου τερμάτισε μόλις 19ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο Franco Morbidelli θέλει να κάνει μια νέα αρχή στη Sepang.

"Επιτέλους είμαστε ξανά μαζί ως ομάδα. Αυτή η δοκιμή είναι μια νέα αρχή και μπορείτε να νιώσετε τον ενθουσιασμό. Το Shakedown Test πήγε καλά, οπότε υπάρχει θετικό κλίμα στην ομάδα μας. Κατά τη διάρκεια της επερχόμενης δοκιμής στοχεύω να δείξω ένα καλό επίπεδο απόδοσης".

"Βελτιωθήκαμε προς το τέλος του 2022 και τώρα είναι καιρός να βασιστούμε σε αυτό και να κάνουμε περαιτέρω βήματα. Έχουμε πολλά πράγματα να δοκιμάσουμε τις επόμενες τρεις μέρες. Θα δουλέψουμε σκληρά, όπως πάντα, για να κάνουμε μια καλή αρχή στην προετοιμασία του 2023".

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Έρχονται 3 σημαντικές μέρες δοκιμών

« Προηγούμενο άρθρο

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα