• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mir: Με ανησυχούν περισσότερο οι Ducati
Παρά η σύγκριση με τον Marquez
Νέα 14/02/2023 - 09:51

Ο Joan Mir, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020, προσχωρεί στη Honda με διετές συμβόλαιο από τη φετινή σεζόν, αφού έμεινε χωρίς βόλτα όταν η Suzuki επέλεξε να εγκαταλείψει το MotoGP στα τέλη του 2022.

Έχοντας κάνει το ντεμπούτο του στη Honda τον Νοέμβριο στο τεστ της Valencia μετά τον αγώνα, ο Mir πέρασε τρεις ολόκληρες ημέρες πάνω στην RC213V στη Sepang αυτό το Σαββατοκύριακο, καταλήγοντας στη 12η θέση συνολικά και μόλις λίγο πάνω από ένα δέκατο του δευτερολέπτου μακριά από τον Marc Marquez.

Ο Ισπανός λέει ότι «απολαμβάνει» τη διαδικασία προσαρμογής στη Honda, αλλά επανέλαβε τα σχόλια του Marquez ότι η RC213V «απέχει ακόμη» από το να είναι τόσο ανταγωνιστική όσο η σημερινή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ducati, η οποία ήταν στην κορυφή και τις τρεις ημέρες του τεστ της Sepang.


Ως αποτέλεσμα, λέει ότι είναι επικεντρωμένος στο να γεφυρώσει αυτό το χάσμα παρά σε οποιαδήποτε προσωπική υπερηφάνεια στη ενδοοομαδική του μάχη με τον Marquez.

"Είμαι χαρούμενος για αυτές τις τρεις μέρες", άρχισε ο Mir. "Μπόρεσα να μάθω πολλά και να οδηγώ περισσότερα στο στυλ που μου ζήτησε η Honda. Απολαμβάνω την οδήγηση με αυτόν τον τρόπο, οπότε κάθε μέρα οδηγώ καλύτερα και απολαμβάνω τη διαδικασία".

"Όταν απολαμβάνεις τη διαδικασία, όλα είναι πιο εύκολα και οι χρόνοι των γύρων ήρθαν πιο γρήγορα και το να οδηγείς αυτή τη μοτοσυκλέτα μόνο για τρεις ή τέσσερις ημέρες και να είσαι τόσο ανταγωνιστικός, νομίζω ότι είναι εντάξει".

"Όμως, είμαστε ακόμα μακριά από την Ducati ειδικά και από την Aprilia. Χρειαζόμαστε ένα βήμα. Φυσικά, πάντα κοιτάς τον ομόσταυλό σου για να δεις πού είναι η μοτοσυκλέτα. Αλλά αν και οι δύο βελτιωθούμε σε σχέση με τις Ducati, θα είμαι πολύ χαρούμενος. Έτσι, σκέφτομαι περισσότερο τις Ducati".

Η Honda είχε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα δοκιμών στη Μαλαισία, με τον Marquez να ξεκινά με τέσσερις μοτοσυκλέτες αρχικά.

Συγκρίνοντας πώς λειτουργεί η Honda σε σύγκριση με το πώς είχε συνηθισει στη Suzuki, ο Mir σημείωσε: "Είμαι χαρούμενος για τον τρόπο εργασίας που έχουν. Υπάρχουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι που σε ακούν από ό,τι στη Suzuki. Αυτό είναι ωραίο, και επίσης υπάρχουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι που εργάζονται πίσω σου".

Επόμενο άρθρο »

Η Honda παρουσίασε την ομάδα των Superbikes

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Η μοτοσυκλέτα γλιστρούσε στο άνοιγμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα