• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αργεί η επιστροφή του Pol Espargaro
Οι γιατροί δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της ομάδας
Νέα 23/04/2023 - 12:16

Οι γιατροί «δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία» της ομάδας του Pol Espargaro για την πρόβλεψη της επιστροφής του από τραυματισμό στα MotoGP.

Ο Espargaro μπορεί να παραμείνει εκτός για άλλους τέσσερις μήνες μέχρι τον Αύγουστο, αναφέρει η Speedweek.

Η ομάδα της GASGAS Tech3 ήλπιζε ότι θα μπορούσε να είναι σε θέση να αγωνιστεί σε δύο μήνες, στο Mugello (11 Ιουνίου), στο Sachsenring (18 Ιουνίου) ή στο Assen (25 Ιουνίου), αλλά οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα έχουν στο μυαλό τους ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.


Ο Espargaro έπεσε στην έναρξη της σεζόν στο Πορτογαλικό MotoGP στις ΕΔ2 και έχει χάσει και τους έξι αγώνες σε 3 Grand Prix μέχρι στιγμής ως αποτέλεσμα.

Υπέστη κάταγμα στο σαγόνι που χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση, πρόβλημα στους πνεύμονες και επίσης τραυματίστηκε στην πλάτη.

Ο αδερφός του Aleix Espargaro είχε δηλώσει στο παρελθόν: "Θα έχει μια πολύ μεγάλη διαδικασία ανάρρωσης. Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορεί να ανακάμψει. Θέλει να ανέβει στη μοτοσυκλέτα αύριο, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Το σημαντικό, επειδή είναι νέος, είναι ότι αναρρώνει καλά από το πρόβλημα της πλάτης του γιατί είναι ένας περίπλοκος τραυματισμός".


Ο τραυματισμός του στο σαγόνι, στη δεξιά πλευρά του προσώπου του, προκάλεσε βλάβη στην ακοή του. Η χειρουργική επέμβαση για να διορθωθεί σήμαινε ότι αφαιρέθηκαν πολλά δόντια και αντικαταστάθηκαν από εμφυτεύματα.

Η θλάση του πνεύμονα επηρέασε την αναπνευστική του ικανότητα. Η αναπνοή του υποστηρίζεται μερικώς από αναπνευστήρα.


Ο τραυματισμός του στην πλάτη χρειάζεται περισσότερη ξεκούραση και θα αποτρέψει την έναρξη σοβαρών εργασιών αποκατάστασης.

Όταν τα προβλήματα με την πλάτη και τους πνεύμονές του θεραπευθούν, θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες προπόνησης μόνο και μόνο για να ξαναχτίσει τη φυσική κατάσταση που απαιτείται για να αγωνιστεί με μοτοσυκλέτα MotoGP.

Οι εκτιμήσεις για την επιστροφή του είναι 9 Ιουλίου (Καζακστάν), 6 Αυγούστου (Silverstone) ή 20 Αυγούστου (Red Bull Ring), σύμφωνα με το Speedweek.

Ο Jonas Folger αντικατέστησε τον Espargaro στο Grand Prix της Αμερικής και θα αγωνιστεί σίγουρα στη Jerez και στο Le Mans στις 14 Μαΐου.

Αν και ο Folger δεν είναι επιβεβαιωμένος μετά τις 14 Μαΐου λόγω της αισιοδοξίας της ομάδας γύρω από την επιστροφή του Espargaro, αναμένεται ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται ως αντικαταστάτης του Ισπανού μέχρι να είναι έτοιμος ο τελευταίος να επανέλθει.

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK: Assen Αγώνας Superpole

« Προηγούμενο άρθρο

Δύσκολο ξεκίνημα για τον Γιάννη Περιστερά στο Άσσεν

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα