• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Assen Αγώνας Superpole
O Bautista κράτησε πίσω τους Rea και Razgatlioglu
Νέα 23/04/2023 - 13:25

Ο συντομευμένος αγώνας Superpole στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM ήταν ένας άγριος αγώνας μεταξύ του Alvaro Bautista και του Jonathan Rea για τη νίκη στο Assen. Το ζευγάρι έμεινε μαζί καθόλη τη διάρκεια του αγώνα των οκτώ γύρων και εξασφάλισαν την εκκίνηση από την πρώτη σειρά για τον δεύτερο αγώνα.


Ο Jonathan Rea έκανε τη διαφορά καθώς τα φώτα έσβησαν και βρέθηκε στην πρώτη θέση, αλλά ο Alvaro Bautista μπόρεσε να ανταποκριθεί στον πρώτο γύρο για να διεκδικήσει εκ νέου την πρώτη θέση πριν ο Βορειοϊρλανδός καταφέρει να κάνει διαφορά. Ο Rea και ο Toprak Razgatlioglu πίεζαν και οι δύο τον Bautista, ενώ ο ομόασταυλος του Rea, Alex Lowes, ήταν επίσης στο γκρουπ των τεσσάρων αναβατών που πάλευαν για τη νίκη.


Καθώς ο αγώνας πλησίαζε στους τελευταίους γύρους, ο Bautista άρχισε να ανοίγει μια διαφορα έναντι του Rea για να διεκδικήσει τη νίκη στον αγώνα Superpole, μπροστά από τον αναβάτη της Kawasaki που τερμάτισε στη δεύτερη θέση, με τον Razgatlioglu να συμπηρώνει το βάθρο. 


Ο Lowes τερμάτισε στην τέταρτη θέση αφού έμεινε πιο πίσω από τους Razgatlioglu, Rea και Bautista, αλλά είχε επίσης διαφορά πάνω από δύο δευτερόλεπτα έναντι του Andrea Locatelli στην πέμπτη θέση, μετά από μάχες με τον Axel Bassani και Dominique Aegerter. Ο Locatelli πέρασε στον 6ο γύρο, ενώ οι Bassani και Aegerter μάχονταν μέχρι το τέλος και τους χώριζαν μόλις 0,273 δευτερόλεπτα στη γραμμή του τερματισμού.


Ο Aegerter κατέλαβε την έβδομη θέση, καθώς κράτησε τον Scott Redding πίσω του στην όγδοη. Ο Xavi Vierge πήρε την ένατη θέση και θα συμπληρώσει την τρίτη σειρά της εκκίνησης στο δεύτερο αγώνα. 


Ο αγώνας συντομεύτηκε σε οκτώ γύρους μετά από τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο  Loris Baz με πιθανή διαρροή υγρών στην πίστα και η εκκίνηση καθυστέρησε ώστε να ελεγχθεί. Ο Baz δεν συμμετείχε στον συντομευμένο αγώνα Superpole Race μετά από αυτό το πρόβλημα.

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK: Assen 2ος Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Αργεί η επιστροφή του Pol Espargaro

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα