• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Catalunya ΕΔ
Ο Bautista οδηγεί το 1-2 της Ducati
Νέα 05/05/2023 - 17:57

Ο ήλιος έλαμπε στο Circuit de Barcelona-Catalunya όπου σήμερα ξεκίνησε ο πέμπτος γύρος της σεζόν του 2023 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes. με τη θερμοκρασία να πλησιάζει τους 50 βαθμούς. Στο τέλος της ημέρας ο Alvaro Bautista βρισκόταν σε ένα δικό του επίπεδο, με έναν δυνατό γύρο στα τελειώματα να είναι το κερασάκι στην τούρτα της ανόδου του στην κορυφή. 


Ο αναβάτης της Ducati έφτασε στο 1'41.486, οδηγώντας το 1-2 της εργοστασιακής Ducati, με τον Michael Ruben Rinaldi να μην βελτιώνεται στις ΕΔ2, αλλά ο χρόνος του από τις ΕΔ1 ήταν αρκετά καλός για να τον φέρει στη 2η θέση.


Ο Jonathan Rea βρισκόταν στην 11η θέση κατά το μεγαλύτερο μέρος των ΕΔ2, μέχρι που στο τέλος κατάφερε να ανεβάσει το ρυθμό του και να τερματίσει 3ος. Ο Alex Lowes ήταν ένατος στους συνδυασμένους χρόνους, βασιζόμενος στο χρόνο που πέτυχε στις ΕΔ1, αλλά δυσκολεύτηκε στις πιο ζεστές απογευματινές συνθήκες και ήταν 14ος. Για άλλη μια φορά, η Kawasaki ζορίζεται όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, αν και για τον Rea, φαίνεται να έχει βρει κάποια λύση.

Ο Toprak Razgatlioglu ήταν τέταρτος στους συνδυασμένους χρόνους και βρισκόταν μέσα στην πρώτη πεντάδα καθόλη τη διάρκεια των ΕΔ2, καθώς πήγαινε πολύ καλά στα σκληρά φρεναρίσματα της 1ης και της 10ης στροφής. Το απόγευμα του Andrea Locatelli τον είδε να είναι δυνατός και να βρίσκεται μέσα στην πρώτη 9αδα, αλλά έπεσε στην πέμπτη στροφή, χάνοντας το μπροστινό. Ήταν ένα δαπανηρό λάθος για τον Ιταλό, που δεν πρόλαβε να δοκιμάσει το νέο ελαστικό SC0, αλλά κατάφερε να παραμείνει 6ος, χάρη στον πρωινό του χρόνο.


Ήταν μια δυνατή πρώτη ημέρα για τον Iker Lecuona και τη Honda, καθώς κινήθηκε στο 1'42 και κατέλαβε την 8η θέση, ενώ ο ομόσταυλός του, Xavi Vierge, έπεσε το πρωί στην 1η στροφή, ενώ το απόγευμα δυσκολεύτηκε περισσότερο. Κράτησε όμως την 8η θέση στους συνδυασμένους χρόνους. 


Όσον αφορά τους δορυφορικούς αναβάτες εντός της πρώτης δεκάδας, ο Dominique Aegerter ήταν στην έβδομη θέση,  ενώ ο Garrett Gerloff συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα ως η κορυφαία BMW.

Επόμενο άρθρο »

Ξεκίνησε τη μάχη του στην Βαρκελώνη ο Γιάννης Περιστεράς

« Προηγούμενο άρθρο

Χειρουργήθηκε για arm pump ο Raul Fernandez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα