• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Notis @ Corridonia: Ο μικρός μαχητής
Ο Notis έδειξε και πάλι ότι «τό'χει»
Νέα 14/06/2010 - 14:46

 

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

Ο 10χρονος Παναγιώτης Παπαπαύλου, αγωνίστηκε χθες στην πίστα της Corridonia, νότια από την Ανκόνα, στον 2ο γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος Honda NSF100 Junior Trophy, ενός ιδιαίτερα ανταγωνιστικού Πρωταθλήματος, το όποίο έχει ως στόχο να αναδείξει τους επόμενους οδηγούς που θα πλαισιώσουν τις ομάδες της Honda στο MotoGP!

O μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας, έχει να ανταγωνιστεί παιδιά 10-13 χρόνων που προέρχονται από τα 3 Πρωταθλήματα minimoto που γίνονται στην Ιταλία και οι περισσότεροι από τους 17 της κατηγορίας Junior, πέρα από αυτήν την εμπειρία έχουν αγωνιστεί πέρυσι και πρόπερσι στο ίδιο Πρωτάθλημα με τις συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες. Εκτός από τις άγνωστες για τον «Notis» πίστες έχει το πρόβλημα ότι συνεννοείται με τους καθηγητές της Ιταλικής Honda μέσω διερμηνέα και βέβαια έχει μικρή επικοινωνία με τα άλλα παιδιά. Παρόλα αυτά όλοι διαπιστώνουν ότι η προσαρμογή του είναι γρήγορη και ότι κάνει μεγάλη προσπάθεια στο να βελτιώνει ότι του υποδεικνύουν οι δάσκαλοι. Μάλιστα έχει κερδίσει τη συμπάθεια και την προσοχή του προσωπικού προπονητή του Luca Marini - αδελφού του Rossi – που μπορεί στο μέλλον να αναλάβει και τον Έλληνα οδηγό, όπως είπε.

Η Ελληνική σημαία στην Ιταλία
Η Ελληνική σημαία στην Ιταλία

 

Ο Notis λοιπόν, ξεκίνησε δειλά – δειλά την Παρασκευή μαθαίνοντας την πίστα, αλλά αμέσως μετά άρχισε να βρίσκει το ρυθμό του. Ήταν ο μόνος οδηγός που είχε συνεχή βελτίωση χρόνων από το 1ο μέχρι το 6ο δεκάλεπτο των ελεύθερων δοκιμών. Στο 7ο και τελευταίο η κούραση δεν του επέτρεψε άλλη βελτίωση, αλλά οι δάσκαλοί του επεσήμαναν ποια σημεία έπρεπε να δουλέψει την επόμενη. Με 59.8 στην 16η θέση, η διαφορά του από τον πρώτο ήταν 7 δευτερόλεπτα.

Άντεξε στην πίεση
Άντεξε στην πίεση

Το Σάββατο υπήρχαν δυστυχώς μόνο τρία δεκάλεπτα ελεύθερων δοκιμών, όμως ο 10χρονος οδηγός άρχισε να δείχνει λίγο από τον πραγματικό του δυναμικό χαρακτήρα που έχουμε δει στην πίστα του Αγίου Κοσμά και των Μεγάρων και κατέβασε το χρόνο του στο 56.5 μειώνοντας τη διαφορά από τον πρώτο στα 5 δευτερόλεπτα, στην 15η θέση πια.

Την Κυριακή το πρωί στα δύο 15λεπτα των Κατατακτήριων Δοκιμών χρειάστηκε να δοκιμάσει κάποιες νέες γραμμές που του υπέδειξαν οι δάσκαλοι και ενώ γενικά βελτιώθηκε στον τρόπο οδήγησης, δεν είχε κέρδος στον χρόνο και τη θέση. Με 56.6 θα ξεκινούσε τον αγώνα από την 15η θέση.

 

Με το σβήσιμο του κόκκινου ο Notis έκανε μια καλή εκκίνηση και βρέθηκε στην 13η θέση. Από κει και πέρα έδωσε μια πραγματικά ωραία μάχη με τους 4 οδηγούς πίσω του. Ένας από αυτούς αργότερα έπεσε και έχασε οριστικά τη δυνατότητα να τερματίσει, ένας ακόμη έπεσε από τους μπροστά και τελικά ο Έλληνας οδηγός κράτησε με πείσμα την 12η θέση, παρά τις έντονες επιθέσεις των δύο που τον ακολουθούσαν κοντά, στους δύο τελευταίους γύρους. Στον Αγώνα ο ταχύτερός του γύρος ήταν στο 56.8, με τον νικητή να σημειώνει 51.1. Η διαφορά μπορεί να φαίνεται μεγάλη, όμως όλοι οι δάσκαλοι του έδωσαν συγχαρητήρια για την μαχητικότητά του και τη μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το ξεκίνημα της Παρασκευής και τόνισαν ότι οι 9 πρώτοι έχουν πολύ καλή γνώση της πίστας.

Πάνω από τα κερμπ ο Νότης
Πάνω από τα κερμπ ο Νότης
Λίγο πριν σβύσει το κόκκινο φως
Λίγο πριν σβύσει το κόκκινο φως

 

Η αποστολή του περιοδικού MOTOGP WORLD μιλώντας με τους ανθρώπους της ομάδας του Gresini, αλλά και με τον υπεύθυνο του HRC που βρέθηκε στην πίστα, επιβεβαιώνει ότι με προπόνηση και με λίγη προσοχή σε κάποια σημεία, ο Notis έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του, αρκεί να συνεχίσει έτσι στο δύσκολο δρόμο που διάλεξε ο ίδιος και η οικογένεια του."Είναι ο καλύτερας μπαμπάς του κόσμου", είπε ο Notis σε συνέντευξη που έδωσε και για την Ιταλική τηλεόραση, αναφερόμενος στον πατέρα του, που με τεράστιες θυσίες κάνει πράξη το όνειρο του μικρού οδηγού, που είναι μάλιστα και άριστος μαθητής στο σχολείο!

 

Με τους 6 συνολικά βαθμούς είναι στην 14η θέση του Πρωταθλήματος και σε ένα μήναΔυνατός στον πρώτο γύρο

Δυνατός στον πρώτο γύρο
περίπου στον 3ο Αγώνα ο στόχος είναι να πλησιάσει το γκρουπ των οδηγών που δίνουν τη μάχη για μια θέση στη δεκάδα.

Δεν κατάλαβε τίποτε από αυτούς που πίεζαν πίσω του
Δεν κατάλαβε τίποτε από αυτούς που πίεζαν πίσω του
Τερματισμός μπροστά από 3
Τερματισμός μπροστά από 3
Ζέστη στον Αγώνα!
Ζέστη στον Αγώνα!
Στην αγγαλιά του μπαμπά
Στην αγγαλιά του μπαμπά
Ο Notis με τον απεσταλμένο μας Δ.Δ.
Ο Notis με τον απεσταλμένο μας Δ.Δ.

Επόμενο άρθρο »

Θέλει καλό αποτέλεσμα ο Elias

« Προηγούμενο άρθρο

O Pedrosa θέλει να διατηρήσει την ορμή του

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα