Οι Πορτογάλοι φίλαθλοι έδωσαν δυναμικό «παρών» στο Portimao και ανταμείφθηκαν με ένα βάθρο για τον τοπικό ήρωα Miguel Oliveira. Ο αναβάτης της ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team κατέκτησε το πρώτο του βάθρο στο WorldSBK, πίσω από το δίδυμο της Aruba.it Ducati, Nicolo Bulega και Iker Lecuona.
Βασικά σημεία Κατατακτηρίων Superpole
- Μετά την επιτυχία του στις Κατατακτήριες Superpole στο Phillip Island, ο Bulega διατήρησε τη φόρμα του σε αυτές τις Κατατακτήριες, με την 11η pole position της καριέρας του.
- Ο Lecuona ήταν ο πρώτος αναβάτης που έσπασε το ρεκόρ γύρου στη διάρκεια της διαδικασίας και τελικά ανταμείφθηκε με την πρώτη του pole position από τον Γύρο της Καταλονίας το 2022.
- Ο Yari Montella συμπλήρωσε μια εξ ολοκλήρου Ducati πρώτη σειρά εκκίνησης με έναν γρήγορο γύρο στο τέλος. Έριξε τον Oliveira εκτός πρώτης σειράς, αλλά ο Πορτογάλος είχε μια δυνατή εμφάνιση, κατακτώντας την 4η θέση.
Αποτελέσματα Superpole
- Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) 1’38.495s
- Iker Lecuona (Aruba.it Racing - Ducati) +0.142s
- Yari Montella (Barni Spark Racing Team) +0.438s

Βασικά σημεία Αγώνα 1
- Ξεκινώντας από την pole position, ο Bulega πέτυχε την τέταρτη νίκη της σεζόν, συνεχίζοντας το τέλειο ξεκίνημά του για το 2026. Ο Ιταλός αναβάτης προηγήθηκε σε κάθε γύρο και σημείωσε τον ταχύτερο γύρο, σε μια άψογη εμφάνιση στην έναρξη του αγωνιστικού του τριημέρου.

- Το πρώτο βάθρο του Lecuona με την Ducati ήρθε μέσα από μια δυνατή και σταθερή οδήγηση. Κέρδισε τη 2η θέση από τον Yari Montella (Barni Spark Racing Team), ο οποίος έπεσε στα πρώτα στάδια ενώ βρισκόταν 2ος.
- Ο Oliveira ξεκίνησε από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, αλλά πέρασε σχεδόν ολόκληρο τον Αγώνα των 20 γύρων μέσα στις θέσεις του βάθρου. Ήταν μια πολύ δυνατή εμφάνιση από τον rookie, ανοίγοντας διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του.

- Μια μάχη που κράτησε όλον τον Αγώνα για την 6η θέση κρίθηκε στον τελευταίο γύρο, με τον Xavi Vierge να παίρνει τους πρώτους του βαθμούς στη σεζόν για την Pata Maxus Yamaha, μπροστά από τον εντυπωσιακό Garrett Gerloff (Kawasaki WorldSBK Team).
- Έχοντας προκριθεί στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, ο Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) ήταν ο κορυφαίος Ανεξάρτητος Αναβάτης στην 5η θέση.

Δηλώσεις
1ος – Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati):
«Ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο μέχρι στιγμής. Δυσκολεύτηκα λίγο χθες να βρω τη σωστή αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα, οπότε σήμερα το πρωί επιστρέψαμε στο βασικό μου στήσιμο και ήταν πολύ καλύτερα. Ακόμα δεν είναι 100% όπως το θέλω και στον Αγώνα πάλευα λίγο σε ορισμένα σημεία, ειδικά στο φρενάρισμα και στο στρίψιμο, αλλά κάναμε καλή δουλειά. Είναι μια καλή περίοδος για μένα, αλλά κανείς δεν είναι ανίκητος. Έχω εξαιρετική αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα, την ομάδα και όλα γύρω μου. Το κλειδί τώρα είναι να συνεχίσουμε έτσι και να βελτιωνόμαστε. Αν χαλαρώσεις έστω και για ένα δευτερόλεπτο, δεν είσαι πλέον γρήγορος».
2ος – Iker Lecuona (Aruba.it Racing – Ducati):
«Είμαι πολύ χαρούμενος. Το είπα πολλές φορές τον χειμώνα ότι έχουμε την ομάδα και το πακέτο για να παλέψουμε για νίκες. Σήμερα ήμουν στο όριο σε όλη τη διάρκεια του Αγώνα, γιατί και ο Miguel πίεζε πολύ, οπότε έπρεπε να παραμείνω πλήρως συγκεντρωμένος και να αποφύγω τα λάθη. Είμαι χαρούμενος γιατί δεν έκανα κανένα λάθος και είχα καλή εκκίνηση. Ήταν ένα τέλειο αποτέλεσμα για την ομάδα και είχαμε επίσης 1η και 2η θέση στις Κατατακτήριες Superpole. Είναι πολύ ξεχωριστό να έχεις μια τέτοια μέρα, οπότε ας δούμε αν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι και αύριο».

3ος – Miguel Oliveira (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team):
«Ήταν ένα καλό Σάββατο. Κατάφερα να βρω ταχύτητα σε σχέση με χθες. Ο Αγώνας ήταν δύσκολος και δεν είχα αρκετά για να παλέψω με τις Ducati, αλλά έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και έμαθα κάποια πράγματα. Έμαθα πολλά για τη φθορά των ελαστικών. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο βάθρο μπροστά στο κοινό της πατρίδας μου. Το μόνο καλύτερο θα ήταν μια νίκη, αλλά αυτό δεν ήταν πολύ ρεαλιστικό σήμερα. Έχουμε ακόμα δύο ευκαιρίες αύριο και ανυπομονώ γι’ αυτό».

Αποτελέσματα Αγώνα 1
- Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati)
- Iker Lecuona (Aruba.it Racing - Ducati) +2.522s
- Miguel Oliveira (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +4.815s
- Alex Lowes (bimota by Kawasaki Racing Team) +9.152s
- Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) +12.147s
- Xavi Vierge (Pata Maxus Yamaha) +18.016s
Ταχύτερος γύρος: Nicolo Bulega, Ducati - 1'39.962s
Τα πλήρη αποτελέσματα στους παρακάτω πίνακες:








.png)
.jpg)
