• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bridgestone: Ο πρόλογος της Aragon
H επιφάνεια της ασφάλτου είναι ομαλή και ολισθηρή όπως του Misano.
Νέα 14/09/2010 - 18:48

Η νέα Ισπανική πίστα που ήρθε φέτος ως αντικαταστάτης του αγώνα της Ουγγαρίας αποτελεί μία νέα πρόκληση για την Bridgestone εφόσον ποτέ στο παρελθόν δεν έχει διεξαχθεί αγώνας MotoGP σε αυτή. Το επιτελείο της εταιρείας εξέτασε προσεκτικά την άσφαλτο και την διαμόρφωση της πίστας και άκουσε επιμελώς τα σχόλια των αναβατών (Pedrosa, Rossi, κ.λ.π.) που δοκίμασαν την πίστα οδηγώντας μοτοσυκλέτες Superbike. Έπειτα από την συλλογή και την ανάλυση όλων των στοιχείων και των τεχνικών παραμέτρων η εταιρεία αποφάσισε να διαθέσει μεσαία και έξτρα σκληρή γόμα για τον εμπρός τροχό ενώ για τον πίσω θα έχει μαλακή και μεσαία γόμα. 

 

Σύμφωνα με τον Tohru Ubukata (Manager, Bridgestone Motorcycle Tyre Development Dep.) στο σύνολο η επιφάνεια της ασφάλτου είναι ομαλή και ολισθηρή όπως του Misano γι’αυτό απαιτείται καλή πρόσφυση και αυτός είναι ο λόγος που επέλεξαν μαλακότερες γόμες. Επίσης, υπάρχουν κάποιες στροφές με μεγάλο μήκος και κάποια κατηφορικά σημεία με έντονο φρενάρισμα στο τέλος τους τα οποία απαιτούν μεγάλη ευστάθεια και καλό ζύγισμα.  

 

“Οι καιρικές συνθήκες την ημέρα του αγώνα θα είναι παρόμοιες με του Misano αλλά περιμένουμε να πέσει κάπως η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες και γι’αυτή την περίπτωση (όπως την έκτακτη ώρα δοκιμών την Παρασκευή το πρωί) επιλέξαμε μαλακή γόμα για τον πίσω τροχό και μεσαία για τον εμπρός. Για τα πιο θερμά απογεύματα έχουμε διαθέσιμα: μεσαία γόμα για το πίσω για μεγαλύτερη σταθερότητα στις επιδόσεις και έξτρα σκληρή για το εμπρός. Σύμφωνα με τις αναφορές των οδηγών καταλάβαμε ότι η Aragon απαιτεί πολύ καλή σταθερότητα, περισσότερη από άλλες πίστες και αυτός ήταν ο λόγος που επιλέξαμε έξτρα σκληρή γόμα για τον εμπρός τροχό.”

Επόμενο άρθρο »

Furusawa: Θα άφηνα τον Rossi να οδηγήσει την Ducati, αλλά...

« Προηγούμενο άρθρο

Corridonia Live: Φωτογραφικό αφιέρωμα «Notis»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα