• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο «Rossi Jr» έτοιμος για τη μάχη του Iταλικού Πρωταθλήματος
Ο Luca Marini σε τρία Πρωταθλήματα MiniGP
Νέα 07/03/2011 - 14:17

To MiniGP είναι Πρωτάθλημα της Ιταλικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, με σκοπό να αναδείξει τα μελλοντικά ταλέντα της χώρας. Μάλιστα φέτος θα γίνει και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και αντίστοιχο Μεσογειακό. 

Η ομάδα Team RMU Moto ήταν η πρωταγωνίστρια της χρονιάς που πέρασε στην Ιταλία και σε μια λιτή τελετή παρουσίασε τις μοτοσυκλέτες της (στα 80cc) και τους οδηγούς της για την φετινή σεζόν του MiniGP.

Ο Ιταλός κατασκευαστής πήρε δύο Τίτλους το 2010 και για το 2011 ανακοίνωσε ότι θα παλεύει σε τρία μέτωπα, το Ιταλικό, το Ευρωπαϊκό και το Μεσογειακό, που προαναφέραμε. Το πιο σημαντικό μέρος της παρουσίασης ήταν αυτό των οδηγών, με τον Luca Marini, τον νεώτερο ετεροθαλή αδελφό του Valentino Rossi, να οδηγεί την μια μοτοσυκλέτα της ομάδας, ενώ στην άλλη θα κάθεται ο Riccardo Rossi (που δεν έχει καμία συγγένεια με τον Valentino!).

 

O Πρόεδρος και team manager της RMU είναι ο νεαρός επιχειρηματίας Alessandro Ruozi, που έκανε πραγματικότητα το όνειρό του να γίνει κατασκευαστής μοτοσυκλετών. Ο Ruozi είπε στην διάρκεια της παρουσίασης:

«Σήμερα η οικογένειά μου και εγώ πραγματοποπιήσαμε ένα μικρό όνειρο. Πήρα το πάθος για τους αγώνες και την μηχανολογία από τον πατέρα μου. Πάντα σχετιζόμασταν με το σπορ, αλλά πέρυσι συμμετείχαμε με μια επίσημη ομάδα. Η εμπειρία ήταν πολύ θετική με δύο Τίτλους στα MiniGP, πράγμα που μας έκανε σημείο αναφοράς για όλους στο paddock. Φέτος παρουσιάζουμε μια σπουδαία ομάδα και πιστεύουμε στην Ιταλική μοτοσυκλέτα και για να συνεχίσουμε την επιτυχία της σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να επενδύσουμε σε νέους αναβάτες. Σε αυτό κάνουμε την συνεισφορά μας.»

 

Βέβαια δεν είναι τυχαία η επιλογή της οικογένειας Rossi να αγωνιστεί ο Luca με την ομάδα αυτή. Άλλωστε και ο ίδιος ο Valentino που όπως είναι γνωστό είναι πίσω από την δημιουργία της ομάδας με την οποία θα αγωνιστεί στην Moto2 o Andrea Iannone, έκανε την κίνηση αυτή, πιστεύοντας ότι πρέπει να βοηθήσει στην συνέχιση των επιτυχιών της Ιταλίας σε παγκόσμιο επίπεδο, ειδικά μετά την περσινή Ισπανική κυριαρχία που είδε τρεις ισπανούς Παγκόσμιους Πρωταθλητές στο MotoGP!

 

Επόμενο άρθρο »

Bautista: «Αναμένουμε τις επόμενες δοκιμές»

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Rossi στο WSBK μελλοντικά;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα