• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Stoner: «Θα ‘χει ενδιαφέρον η νίκη στο Κατάρ»
Ο Αυστραλός δηλώνει ανυπόμονος για τον πρώτο αγώνα
Νέα 09/03/2011 - 08:57

Ο Casey Stoner επέστρεψε στην Αυστραλία έπειτα από τις δοκιμές στην Sepang προκειμένου να ξεκουραστεί για λίγες ημέρες, πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο αναβάτης της Repsol Honda, ο οποίος εξέπληξε με τον χρόνο που σημείωσε στη Μαλαισία, έδωσε συνέντευξη στην οποία μίλησε για ό,τι έγινε εκεί αλλά τι πιστεύει πως θα συμβεί στο φετινό πρωτάθλημα. Ας διαβάσουμε τι είπε:

 

Casey, αυτό που έκανες στην Μαλαισία την τελευταία ημέρα των δοκιμών ήταν εκπληκτικό

 

«Λοιπόν, όταν είχαμε τελειώσει τη δουλειά μας την δεύτερη ημέρα είχαμε καταλάβει ότι την επόμενη θα μπορούσαμε να κάνουμε χρόνο κάτω από δύο λεπτά στο γύρο. Η πίστα της Sepang είναι στην καλύτερη κατάστασή της το πρωί. Βεβαίως εγώ δεν αισθάνομαι 100% έτοιμος από τον πρώτο γύρο, προτιμώ να κάνω τους γρήγορους γύρους προς το τέλος της ημέρας. Την τρίτη ημέρα αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε μαλακά ελαστικά από την αρχή για να κάνουμε χρόνο μικρότερο από δύο λεπτά. Για να είμαι ειλικρινής πίστευα ότι θα τα κατάφερνα επειδή η πίστα ήταν σε καλή κατάσταση. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι για τη δουλειά που κάναμε εκεί.»

 

Το Κατάρ είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας τον οποίο έχεις κερδίσει. Πώς αισθάνεσαι λίγο πριν την αρχή της χρονιάς;

 

«Είμαι ενθουσιασμένος επειδή περάσαμε πολλές ημέρες προπονούμενοι αλλά δεν οδηγήσαμε σε διαφορετικές πίστες. Παρόλα αυτά, πλησιάζει ο πρώτος αγώνας και ανυπομονώ να δω πώς θα τα πάει η ομάδα, πώς θα οδηγήσω την μοτοσυκλέτα στη συγκεκριμένη πίστα και –πάνω από όλα– σε τι επίπεδο είναι τελικά οι άλλοι αναβάτες. Σίγουρα κάποιοι έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στο εαυτό τους από άλλους και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα κερδίσει στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.»

 

Ο Dani (Pedrosa) έδειξε να είναι δυνατός στις δοκιμές. Πιστεύεις ότι φέτος όλοι θα είναι ταχύτεροι από ποτέ;

 

«Ναι, έτσι πιστεύω. Είδα πολλούς να ρισκάρουν περισσότερο και να πιέζουν περισσότερο τις μοτοσυκλέτες τους. Είναι πιο ανταγωνιστικοί επειδή θεωρούν ότι είναι σε θέση να κερδίσουν, νοιώθουν ότι το βάθρο είναι πιο κοντά και αυτό τους δίνει κίνητρο να ρισκάρουν πιο πολύ από πριν. Θα δούμε πολλούς ενδιαφέροντες αγώνες φέτος.»

 

Πιστεύεις ότι η Honda είναι ένα βήμα εμπρός από τους αντιπάλους της;

 

«Είναι δύσκολο να το πω αυτό. Βεβαίως είμαστε χαρούμενοι από την βελτίωση της ομάδας συγκριτικά με τις πρώτες δοκιμές στην Βαλένθια. Τόσο ο Dani όσο και εγώ πιέζουμε λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους αλλά αν δεν πάρουμε μέρος σε αγώνα δεν μπορούμε να ξέρουμε πραγματικά που βρισκόμαστε (από άποψη ταχύτητας). Χαιρόμαστε για την μοτοσυκλέτα που μας έχει δώσει η Honda και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλα θα λειτουργούν σωστά στους αγώνες.»

 

Τι γίνεται αναφορικά με τα προβλήματα με τον συμπλέκτη, τον κινητήρα και τους κραδασμούς της ανάρτησης που είχες αναφέρει κατά τη διάρκεια των δοκιμών;

 

«Είναι δύσκολο να πω εάν το πρόβλημα προέρχεται από τον συμπλέκτη ή το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου. Η ανάρτηση έχει πολλούς κραδασμούς όταν η μοτοσυκλέτα μπαίνει στη στροφή και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να φρενάρω πιο αργά επειδή γίνεται ασταθής. Δουλέψαμε πολύ για να βελτιώσουμε το φαινόμενο και εν μέρει καταφέραμε να το περιορίσουμε.

Προς το παρόν χρησιμοποιούμε τις περσινές ρυθμίσεις στην ανάρτηση. Κάναμε δοκιμές και με το πιρούνι για το 2011 αλλά είχαμε κάποια προβλήματα και αποφασίσαμε να περιμένουμε για να εξελίξουμε κι άλλο την μοτοσυκλέτα και έπειτα να δούμε τι γίνεται με το νέο πιρούνι. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο ακόμα μέχρι να αποφασίσουμε.»

 

Μια τελευταία ερώτηση. Πιστεύεις ότι και φέτος θα βλέπουμε στην κορυφή τους ίδιους τέσσερις αναβάτες, όπως πέρσι, ή θα υπάρξουν αλλαγές;

 

«Περιμένω να υπάρξουν κάποιες εκπλήξεις. Βεβαίως το ίδιο πίστευα και πέρσι και τελικά πάλι οι ίδιοι τέσσερις αναβάτες ανέβαιναν στο βάθρο. Είμαι σίγουρος ότι ο Dani (Pedrosa) και ο Jorge (Lorenzo) θα είναι στις πρώτες θέσεις. Όμως και ο Andrea (Dovizioso) βελτιώνεται γρήγορα ενώ και ο Simoncelli και ο Spies μπορούν να μπουν στη λίστα. Ο Valentino μπορεί να είναι έτοιμος για τον πρώτο αγώνα όμως θα πρέπει να περιμένει λίγο για να μπορέσει να βρεθεί στις πρώτες θέσεις. Πάντως, πιστεύω ότι ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλοι αναβάτες που ίσως κάνουν την έκπληξη.»

Επόμενο άρθρο »

Uccio: O Rossi θα τρέξει στα Superbike!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Ικανοποιημένος ο Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα