• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
To κόστος του GP Αραγονίας
H Dorna θα πάρει 41,000,000 ευρώ για έξι χρόνια
Νέα 10/03/2011 - 13:08

Πριν από λίγες ημέρες γράψαμε την είδηση ότι το Grand Prix της Αραγονίας θα εντάσσεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τουλάχιστον ως το 2016. Πόσο όμως θα κοστίσει αυτό και πόσα χρήματα θα εισρεύσουν στα ταμεία της Dorna;

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα σε Ισπανική ιστοσελίδα, το ποσό που θα πρέπει να καταβάλουν οι οργανωτές του Grand Prix στη Dorna ανέρχεται στα 41,000,000 Eυρώ και για τα έξι χρόνια (συμπεριλαμβανομένου και του 2011).

Βάσει όσων αναγράφονται στο κείμενο, η τοπική κυβέρνηση της Αραγονίας θα πρέπει να πληρώσει 6,000,000 Eυρώ για το φετινό Grand Prix, όμως από την επόμενη χρονιά και ως το 2016 το ποσό θα ανέλθει στα 7,000,000 Eυρώ κατ’ έτος. Να σημειώσουμε ότι το ποσό που πληρώθηκε πέρσι ήταν 5,000,000.

Βεβαίως, για να μην δημιουργηθούν τυχόν παρεξηγήσεις, πρέπει να πούμε ότι τα χρήματα αυτά αφορούν τόσο στα τηλεοπτικά δικαιώματα όσο και για να καλυφθεί το μεγάλο κόστος της τηλεοπτικής μετάδοσης του αγώνα σε όλο τον κόσμο. Συγκριτικά, να αναφέρουμε ότι το αντίστοιχο ποσό για ένα Grand Prix της Formula 1 ανέρχεται περίπου στα 35,000,000 ευρώ ετησίως. Από κει και πέρα το κόστος της διοργάνωσης κάθε αγώνα MotoGP είναι περίπου 2.5 - 3 εκατομμύρια Ευρώ ανά Αγώνα, ποσό στο οποίο περιλαμβάνονται τα έξοδα φύλαξης του χώρου στη διάρκεια του τετραήμερου του Αγώνα, τα έξοδα της λέσχης που αναλαμβάνει την διοργάνωση, τα έξοδα διαφήμισης του Αγώνα. Αντίστοιχα τα έσοδα του κάθε οργανωτή είναι τα εισιτήρια, η ενοικίαση των κυλικείων και εστιατορίων της πίστας, η νεοικίαση των χώρων στους οποίους πωλούνται είδη μοτοσυκλέτας και αναμνηστικά και τα διαφημιστικά πανό από εταιρίες εκτός αυτών που είναι χορηγοί της DORNA.

 

Επόμενο άρθρο »

Gardner: «Υποστηρίζω τον Spies»

« Προηγούμενο άρθρο

Τα χρώματα της Rizla Suzuki για το 2011

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα