• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Burgess: «Πλησιάσαμε, αλλά έχουμε δουλειά ακόμα»
Δείχνει αισιόδοξος για την συνέχεια
Νέα 08/06/2011 - 17:33

O Jerry Burgess μίλησε στον Βρετανικό Τύπο ενόψει του Grand Prix που θα διεξαχθεί στην Γηραιά Αλβιώνα και αναφέρθηκε στην ως τώρα πορεία της Ducati στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τόνισε ότι η Ιταλική ομάδα έχει κάνει πρόοδο αλλά ακόμα πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα για να πρωταγωνιστήσει.

 

Συγκεκριμένα ο Αρχιμηχανικός του Rossi είπε:

«Το νέο, πιο μαλακό πλαίσιο από ανθρακόνημα θα είναι έτοιμο έγκαιρα για να δοκιμάσει ο Valentino στο Assen. Θυμίζω ότι στο Κατάρ ήμασταν 16 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο, στην Πορτογαλία επίσης 16’’, στο Le Mans 14’’ και στην Καταλονία 7 δευτερόλεπτα. Βελτιωθήκαμε αλλά πρέπει να το κάνουμε περισσότερο.

Πρέπει να κάνουμε πιο πολλά βήματα αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ερχόμαστε από πολύ μακριά και ότι προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια μοτοσυκλέτα που να είναι αποδοτική όλη τη χρονιά και όχι μόνο σε δύο-τρεις αγώνες. Έχουμε τον κατάλληλο άνθρωπο γι’ αυτή τη δουλειά (Rossi) και στο Assen περιμένω να κάνουμε ένα ακόμα βήμα. Μπορεί να είναι μικρό, όμως είναι κάτι που θα μας επιτρέψει να βελτιωθούμε.»

 

Ο Burgess είπε, επίσης, ότι τώρα που ο ώμος του Valentino είναι σε καλύτερη κατάσταση, ίσως να δοκιμάσει κάποιες ρυθμίσεις στην GP11 τις οποίες είχαν εφαρμόσει τον χειμώνα. Θεωρεί ότι ο Rossi πλέον είναι σε θέση να τις αξιολογήσει καλύτερα. Όπως τόνισε:

«Είναι κάποιες ρυθμίσεις που θα ήθελα να τις ξαναδούμε μαζί του και νομίζω ότι κάτι θα βγει από αυτό. Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε μεγάλη πρόοδο εύκολα, αλλά στο παρελθόν αυτό άλλαξε πολύ την μοτοσυκλέτα. Όταν τις δοκιμάσαμε τον χειμώνα ο Rossi δεν ήταν στην καλύτερη κατάστασή του και έτσι δεν πήραμε τις σωστές πληροφορίες που θα μπορούσε να μας δώσει σε διαφορετική περίπτωση. Τότε, δεν ήταν ακόμα σε κατάσταση να οδηγήσει σωστά την μοτοσυκλέτα και να μας δώσει την κατάλληλη πληροφόρηση για το τι συμβαίνει με αυτή. 

 

Για τον αγώνα της Καταλονίας ο Αυστραλός σχολίασε:

«Νόμιζα ότι θα τα πηγαίναμε καλύτερα από ό,τι έγινε. Ήμασταν μόνο 7’’ πίσω από τον πρώτο σε μια πίστα που του αρέσει (Valentino). Δεν υστερήσαμε πολύ αλλά θα μπορούσαμε να είμαστε πιο κοντά. Η ενδιάμεση χρονομέτρηση έδειξε ότι στο τελευταίο κομμάτι της πίστας, εκεί που ο Rossi είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα, μόνο οι Lorenzo και Stoner ήταν ταχύτεροί του.»

Επόμενο άρθρο »

Oι οδηγοί της Honda στην Red Bull Racing F1

« Προηγούμενο άρθρο

O Spies στη Yamaha και το 2012

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα