• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα ελαστικά από την Bridgestone
Σε ΗΠΑ και κυρίως από το Brno και έπειτα
Νέα 19/07/2011 - 16:50

Όπως έγινε γνωστό, η Bridgestone θα διαθέσει πιο μαλακά σλικ πίσω ελαστικά για το Grand Prix της Laguna Seca. Θα έχουν πιο μαλακή γόμα για να αυξάνουν γρηγορότερα την θερμοκρασία τους, ιδίως στις πρωινές δοκιμές.

 

Όμως, από τον αγώνα του Brno και έπειτα η εταιρεία θα διαθέσει περισσότερους τύπους ελαστικών συγκριτικά με ό,τι ισχύει τώρα. Κάθε οδηγός θα έχει να επιλέξει μεταξύ τριών τύπων εμπρός σλικ ελαστικών καθώς και πιο πολλούς για το πίσω.

Ως τώρα ο κανονισμός επέτρεπε δύο διαφορετικούς τύπους σλικ ελαστικών για εμπρός και πίσω. Επίσης, σε όλο το τριήμερο, κάθε αναβάτης επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει οκτώ ελαστικά για εμπρός και δέκα για πίσω.  

 

Από το Τσεχικό Grand Prix και έπειτα, η Bridgestone θα διαθέτει σε κάθε αγώνα τρεις διαφορετικούς τύπους σλικ ελαστικών για εμπρός και θα δίνει πλέον σε κάθε οδηγό εννιά εμπρός ελαστικά για όλο το τριήμερο.

Σε ό,τι αφορά τα πίσω (σλικ) ελαστικά, ο αριθμός τους θα παραμείνει στα δέκα (για όλο το τριήμερο ανά οδηγό) και θα διατίθενται σε δύο τύπους αναφορικά με τη γόμα τους, αλλά οι αρχικές γόμες θα είναι πέντε αντί για τέσσερις. Κάθε αναβάτης θα μπορεί να επιλέξει μέχρι έξι πίσω σλικ ελαστικά από τον έναν τύπο και μέχρι τέσσερα από τον δεύτερο.  

 

Όπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη πριν τον αγώνα κάθε οδηγός θα μπορεί να επιλέξει πέντε εμπρός σλικ ελαστικά, δύο από πιο σκληρή γόμα, δύο από τη μεσαία και ένα από την πιο μαλακή τρίτη προσφερόμενη γόμα.

Έπειτα από τις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές (την Παρασκευή το απόγευμα) κάθε αναβάτης θα μπορεί να επιλέξει ποια λάστιχα επιθυμεί να έχει για την συνέχεια του Σαββατοκύριακου, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των εννιά (εμπρός σλικ) ελαστικών που έχει στη διάθεσή του.

Επόμενο άρθρο »

Pernat: «Υβρίδιο ο συνδυασμός Rossi-Ducati»

« Προηγούμενο άρθρο

125cc: Τι είπαν οι πρωταγωνιστές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα