• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Roberts: «Θα γίνω πιο γρήγορος»!
Οδήγησε την Μ1 και την YRZ500
Νέα 22/07/2011 - 10:23

Όπως είναι γνωστό, η Yamaha συμπληρώνει τα 50 χρόνια της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και για να γιορτάσει το γεγονός στην Laguna Seca –μεταξύ άλλων– έχει προσκαλέσει τον Kenny Roberts να οδηγήσει τόσο την M1 με τα επετειακά χρώματα (πρώτη φωτογραφία) όσο και την YRZ500 (δεύτερη φωτογραφία).

 

Ο Roberts, o οποίος θα γίνει 60 ετών το Δεκέμβριο, είχε μια πρώτη επαφή και με τις δύο μοτοσυκλέτες και δήλωσε σχετικά:

«Φυσικά, αισθάνθηκα πιο άνετα πάνω στην παλιά μου 500. Γνωρίζω την μοτοσυκλέτα, ξέρω πως αντιδρά και ότι σε προειδοποιεί όταν φτάνεις στο όριο. Η Μ1 είναι πολύ σφιχτή και έχει πολύ καλή πρόσφυση πίσω. Τα λάστιχα είναι πολύ μεγαλύτερα και για εμένα ήταν πρακτικά αδύνατο να πλησιάσω τις πραγματικές δυνατότητες της μοτοσυκλέτας από την πρώτη αυτή επαφή μαζί της, όμως είναι πολύ καλή. Tα φρένα της είναι πολύ δυνατά και αν δεν προσέχεις μπορεί να πέσεις μπροστά αντί να φρενάρεις!»  

 

Ουσιαστικά, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Roberts οδήγησε μια τετράχρονη μοτοσυκλέτα και σχολίασε σχετικά:

«Όλη μου τη ζωή οδηγούσα δίχρονες μοτοσυκλέτες και μόνο μια φορά έκανα ένα τεστ με την πεντακύλινδρη μοτοσυκλέτα του Kenny Jr. Ήταν πιο άνετα με τα 1,000cc.»

 

Τέλος ο Roberts μίλησε με νοσταλγία για την παλιά μοτοσυκλέτα του η οποία παρουσίασε κάποια προβλήματα καθώς αν και της άλλαξαν πιστόνια σταμάτησε να λειτουργεί ο κινητήρας, ενώ όταν ρωτήθηκε σχετικά με την εμπειρία του με την Μ1, την οποία θα ξαναοδηγήσει εμπρός στους θεατές, αστειεύτηκε λέγοντας:

«Μην ανησυχείτε, θα πάω πιο γρήγορα την επόμενη φορά!»

Επόμενο άρθρο »

Guareschi: «Πρέπει να βελτιωθούμε ποιοτικά»

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Suzuki Hayabusa vs Nissan GT-R

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα