• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Misano: O Rainey ξαναγύρισε μετά από 18 χρόνια!
“RAINEY IS BACK IN MISANO”
Νέα 02/09/2011 - 20:58

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Με τίτλο “RAINEY IS BACK IN MISANO” διοργανώθηκε σήμερα το απόγευμα στην πίστα μια ωραία και συγκινησιακή εκδήλωση με τον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Wayne Rainey να ξαναγυρνά για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια στην πίστα στην οποία είχε το μεγαλύτερο ατύχημα της καριέρας του, που τον άφησε παράλυτο από το θώρακα και κάτω.

 

“Η πίστα αυτή μου άρεσε από την πρώτη φορά που έτρεξα με 250cc γιατί ήταν αριστερόστροφη και εγώ προερχόμουν από το dirt track που στην Αμερική γίνεται μόνο σε αριστερές στροφές. Η τελευταία από τις γρήγορες αριστερές ήταν μια στροφή που την πέρναμε με τα 500cc με 6η και ήταν η μόνη στροφή σε όλες τις πίστες που πηγαίναμε με τόσα χιλιόμετρα. Αν σχεδίαζα μια πίστα, αυτή η στροφή θα ήταν η μία που θα αντέγραφα οπωσδήποτε”, είπε ο Rainey που καταχειροκροτήθηκε από όλους που βρέθηκαν στην εκδήλωση.

Αναφέρθηκε στην στήριξη από την οικογένειά του όλα αυτά τα χρόνια και στην Yamaha, για την οποία αγωνίστηκε και μετά ήταν Team Manager και ιδιοκτήτης της τότε εργοστασιακής ομάδας, πριν να επιστρέψει στα χέρια της μαμάς εταιρίας η υπόθεση εμπλοκή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1998. Από την πλευρά της Yamaha μίλησε ο Lin Jarvis και βέβαια οι δύο οδηγοί Jorge Lorenzo & Ben Spies. O Carmelo Ezpeleta ήταν αυτός που έκανε ένα χαιρετισμό από πλευράς της DORNA, με την οποία ο Αμερικανός οδηγός συνεργάστηκε τα χρόνια μετά το ατύχημά του σε διάφορα ζητήματα.

 

Επόμενο άρθρο »

Misano Rookies Cup: Ο Σίσσης 7ος στις Κατατακτήριες

« Προηγούμενο άρθρο

Misano Moto2 ΕΔ2: Ο Bradl στην κορυφή

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα