• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έτοιμος για τη Jerez ο Pedrosa
Η Honda έχει την παράδοση με το μέρος στη Jerez έχοντας νικήσει 15 από τους 21 αγώνες της μεγάλης κατηγορίας που έχουν διεξαχθεί εκεί.
Νέα 27/03/2008 - 00:00
Η Honda έχει την παράδοση με το μέρος στη Jerez έχοντας νικήσει 15 από τους 21 αγώνες της μεγάλης κατηγορίας που έχουν διεξαχθεί εκεί.

Mick Doohan (1996), Alex Criville (1997, 1998 & 1999) και Valentino Rossi (2002 & 2003), έχουν πανηγυρίσει μεγάλες νίκες στην πίστα της Ανδαλουσίας.

Ο Dani Pedrosa έχοντας αναρρώσει από τον τραυματιμό του στο δεξί του χέρι ελπίζει ότι φέτος θα καταφέρει να φτάσει στη νίκη, κάτι που έχει πετύχει μόνο αγωνιζόμενος στα 250cc.

Πέρσι πήρε την pole position, αλλά υπέκυψε στην πίεση του Valentino Rossi ο οποίος πανηγύρισε τη νίκη.

«Από το Qatar και μετά γυμνάστηκα σκληρά και ελπίζω ότι το δεξί μου χέρι θα έχει αναρρώσει πλήρως μέχρι τον αγώνα. Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας για με και πραγματικά τον διασκεδάζω. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στη Jerez είναι ο κόσμος που γεμίζει την πίστα και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται. Είναι πάντα ιδιαίτερο να τρέχεις εκεί γιατί μπορείς να νιώσεις τον κόσμο ειδικά στις στροφές Nieto & Peluqui όπου οι θεατές είναι πολύ κοντά. Όμως υπάρχουν και τα αρνητικά, καθώς δεν μπορώ να κυκλοφορήσω με την ησυχία μου στο πάντοκ, γεγονός που κάνει δύσκολη τη δουλειά μου», δήλωσε ο Pedrosa και συνέχισε: «Μου αρέσει πολύ αυτή η πίστα, ιδιαίτερα η στροφή Sito Pons στην πίσω ευθεία είναι η πιο όμορφη. Το τελευταίο κομμάτι της πίστας είναι το πιο σημαντικό στο κυνήγι καλών χρόνων. Οι δύο δεξιές στροφές πλησιάζοντας στο τέλος είναι καθοριστικές. Η πίστα είναι αρκετά ασφαλής, αν και υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης σε κάποια σημεία. Η άσφαλτος προσφέρει καλό κράτημα, ενώ υπάρχουν και κάποιες ανωμαλίες, όχι όμως πολλές. Η τελική ταχύτητα δεν μετράει και τόσο πολύ στη Jerez. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένας κινητήρας που προστατεύει τα ελαστικά. Πάνω απ' όλα όμως χρειάζεται να έχεις ένα πολύ ισορροπημένο πλαίσιο που σου επιτρέπει να φρενάρεις δυνατά και να αντιμετωπίσεις με αποτελεσματικότητα τις αργές και τις γρήγορες στροφές. Είναι μια πίστα που απαιτεί ένα αρκετά επιθετικό στιλ οδήγησης».

Επόμενο άρθρο »

Jerez: Ο Edwards δίνει τον ρυθμό

« Προηγούμενο άρθρο

Αισιόδοξος ο Dovi ενόψει Jerez

Χορηγοί