• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Ολοκληρώθηκαν θετικά οι δοκιμές της Honda
Έμειναν ικανοποιημένοι από την νέα μοτοσυκλέτα
Νέα 19/01/2012 - 21:35

Οι Jonathan Rea και Hiroshi Aoyama, οι δύο αναβάτες της Castrol Honda στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, ολοκλήρωσαν τις τριήμερες ιδιωτικές δοκιμές που έκανε η ομάδα στο Phillip Island. Και οι δύο οδήγησαν την CBR1000RR Fireblade του 2012 και δοκίμασαν πολλές διαφορετικές ρυθμίσεις στο πλαίσιο και την ανάρτηση της μοτοσυκλέτας και συνέχισαν την εξέλιξη του συστήματος «ride-by-wire» το οποίο χρησιμοποίησε η Honda πέρσι στον αγώνα της Ιmola.

O Rea, ο οποίος κατά τη διάρκεια των σημερινών δοκιμών χτύπησε ένα φίδι στην πίστα και έπειτα έβγαλε φωτογραφία που την δημοσίευσε στο Twitter (3η φωτ.), δήλωσε έπειτα από αυτές:

«Το τεστ πήγε πολύ καλά και τις τρεις ημέρες. Κάναμε πολλούς γύρους και δοκιμάσαμε πολλά νέα μηχανικά μέρη. Επίσης κάναμε και μερικές προσομοιώσεις αγώνα, οι οποίες ήταν πολύ καλές, για να είμαι ειλικρινής. Μάλιστα γι’ αυτές που κάναμε σήμερα χρησιμοποιήσαμε και τα φώτα της πίστας.

Η προσομοίωση αγώνα μας επιτρέπει να δούμε που βρισκόμαστε, αν και το μειονέκτημα είναι δεν έχεις κάποιο ανταγωνιστή για να κάνεις σύγκριση.

Όλη η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλειά και χάρηκα που οδήγησα ξανά την μοτοσυκλέτα. Βήμα προς βήμα βελτιωνόμαστε, αν και όταν κάνεις δοκιμές σε πολλά μέρη αυτής μπορεί να καταλήξεις να κάνεις κύκλους (χωρίς αποτέλεσμα). Νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα είναι μια καλή βάση για μια επιτυχημένη σεζόν το 2012».

 

Με τη σειρά του ο Aoyama δήλωσε:

«Πραγματικά απόλαυσα το πρώτο τεστ της χρονιάς και την νέα μοτοσυκλέτα. Είχα θετική εντύπωση γι’ αυτή από τις δοκιμές στο Κατάρ, τον Δεκέμβριο, αλλά στο Phillip Island ήταν πολύ διαφορετικά. Είχαμε να κάνουμε πολλή δουλειά τις πρώτες δύο ημέρες των δοκιμών αλλά έμαθα πολλά και αισθανόμουν διαφορετικά κάθε ημέρα.

Σήμερα κάναμε προσομοίωση αγώνα και ήταν πολύ ενδιαφέρουσα επειδή είδαμε την φθορά των ελαστικών. Πρέπει να κάνουμε μερικά βήματα ακόμα. Σίγουρα πρέπει να οδηγήσω περισσότερο την μοτοσυκλέτα και να προσπαθήσω να τη μάθω καλύτερα, όπως και τα ελαστικά, επειδή όλα είναι καινούργια για εμένα. Χρειάζομαι κάποιους αγώνες στην αρχή για να εξοικειωθώ».

 

Τέλος ο Ronald Τen Kate, ο Μάνατζερ της ομάδας δήλωσε σχετικά:

«Όλο το “πακέτο” της Fireblade του 2012 (στατικές φωτογραφίες) σίγουρα είναι καλύτερο και το νέο φέρινγκ έχει βελτιώσει την σταθερότητά της. Ήταν ένα θετικό τεστ γι αυτό καθώς την πρώτη ημέρα ο αέρας ήταν έντονος. Και οι δύο οδηγοί μπόρεσαν να κάνουν γρήγορους γύρους, αλλά οι προσομοιώσεις αγώνα που κάναμε σήμερα ήταν ενθαρρυντικές».

 

Η Honda, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες του SBK, θα βρεθούν στο Phillip Island στις 20 Φεβρουαρίου για το πρώτο, διήμερο, επίσημο τεστ της χρονιάς.

Επόμενο άρθρο »

Τέλειωσε το τεστ της Ducati στην Jerez

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati test: “TOP secret” ακόμη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα