• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Ελπίζω να έχω ανάλογη σεζόν με το 2008»
...λέει ο Valentino Rossi για τον οποίο έχει ετοιμάσει αφιέρωμα το ESPN
Νέα 02/04/2009 - 17:31

 Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Πρωταθλήματος των MotoGP έχει αρχίσει. Στις 12 του μηνός από την πίστα του Κατάρ ξεκινάει ο φετινός μαραθώνιος τον οποίο θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ αλλά και μέσω του www.motograndprix.gr το οποίο αποκλειστικά για τα μέλη του του MotoGrandPrix Club εξασφάλισε και θα παρουσιάζει σε ζωντανή μετάδοση μέσω web tv τους αγώνες των μικρών κατηγοριών.

Ο Valentino Rossi προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη νέα σεζόν και δηλώνει έτοιμος να υπερασπιστεί το στέμμα του.

«Σίγουρα το Πρωτάθλημα θα είναι πολύ σκληρό. Ξεκινάω με το Νο1 (σ.σ. στα χαρτιά γιατί στην πραγματικότητα το 46 δεν το αλλάζει) και πρέπει να το υπερασπιστώ απέναντι σε παλιούς και νέους αντιπάλους. Ελπίζω να επαναλάβω τη φανταστική σεζόν που είχα το 2008», λέει ο οχτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής που μαζί με τον Casey Stoner ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των χειμερινών δοκιμών.

Αναφερόμενος στη νέα YZR-M1, ο Rossi είπε: «Η νέα Yamaha μου αρέσει πολύ. Είναι ταχύτατη και αποτελεί εγγύηση για καλά αποτελέσματα. Θα είμαστε σίγουρα ανταγωνιστικοί και θα διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε αγώνα».

Αφιέρωμα του ESPN
Λίγο πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος το γνωστό τηλεοπτικό δίκτυο ESPN αποφάσισε να κάνει αφιέρωμα στον Valentino Rossi. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τη μετάδοση κάποιων «all time classic» αγώνων του Doctor στην πολυετή θητεία του στο σπορ.

Οι ιθύνοντες του καναλιού επέλεξαν και θα προβάλουν σε ειδικές εκπομπές που θα ξεκινήσουν από τις 6 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν στις 17 του μηνός 10 αγώνες -από τους 210 συνολικά- τους οποίους οι ίδιοι θεωρούν ως τους καλύτερους της καριέρας του. Αυτό βέβαια που μας κάνει εντύπωση είναι μέσα σε αυτό το "Top 10" δεν υπάρχει πουθενά η Laguna Seca του 2008.

Όσο για τις στιγμές που ξεχωρίζει ο ίδιος o Rossi; «Η νίκη στο Mugello το 2003 είναι αξέχαστη. Εκείνη τη χρονιά ο Capirossi, o Biaggi και εγώ ήμασταν οι πιο γρήγροι αναβάτες. Είναι μοναδικό συναίσθημα να παίρνει τη νίκη μέσα στην Ιταλία έχοντας δώσει μάχη με συμπατριώτες σου αναβάτες. Με τον Capirossi θυμάμαι δώσαμε μάχη μέχρι το τέλος. Το Mugello είναι η αγαπημένη μου πίστα». Και πως να μην είναι όταν έχει επτά συνεχόμενες νίκες στο συγκεκριμένο circuit. Πλην του Mugello όμως ξεχωριστή θέση στην καρδιά του έχει και το Phllip Island.

«Οι νίκες στο Phillip Island οι οποίες μου χάρισαν τον τίτλο το 2001 και το 2004, όπως και η σεζόν του 2008, είναι σίγουρα οι καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Το 2001 πάλευα με τον Biaqggi τον οποίο πέρασα στην περίφημη στροφή 9. Το 2004, στην πρώτη μου χρονιά με τη Yamaha, στην ίδια στροφή, με τον ίδιο τρόπο, πέρασα τον Sete Gibernau, τον βασικό μου αντίπαλο εκείνη τη χρονιά (σ.σ. αξίζει να διαβάσετε την περιγραφή του Rossi στην αυτοβιογραφία του που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από την Intro Books σε μετάφραση του Βασίλη Αντζουλάτου)», εξηγεί.

Αναλυτικά τo "Top 10" του Valentino σύμφωνα με το ESPN:
-GP Ινδονησίας - 1997 (125cc)
-GP Μ. Βρετανίας 2000 (500cc)
-GP Ιαπωνίας (Suzuka) - 2001 (500cc)
-GP Αυστραλίας (Phillip Island) - 2001 (500cc)
-GP Iταλίας (Mugello) - 2003 (MotoGP)
-GP Αυστραλίας (Phillip Island) - 2004 (MotoGP)
-GP Ιταλίας (Mugello) - 2006 (MotoGP)
-GP Ισπανίας (Jerez de la Frontera) - 2005 (MotoGP)
-GP Ιταλίας (Mugello) - 2006 (MotoGP)
-GP Ολλανδίας (Assen) - 2007 (MotoGP)

Επόμενο άρθρο »

«Δεν θα τρέξω στο Κατάρ αν δεν είμαι 100% έτοιμος»

« Προηγούμενο άρθρο

Έτοιμος για τη Valencia ο Hopper

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα