• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Twin Ring Motegi: 2 στα 2 για Iannone
Συγκλονιστική εξέλιξη είχε ο αγώνας των 125cc με τον Iannone να παίρνει τη νίκη χάρη στην έμπνευσή του να χρησιμοποιήσει slicks ελαστικά...
Νέα 26/04/2009 - 05:49
Μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα των 125cc, ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του και η πίστα άρχισε να στεγνώνει.

Μέχρι την τελευταία στιγμή οι μηχανικοί των ομάδων έκαναν αλλαγές στις ρυθμίσεις των μοτοσυκλετών και αμφιταλαντεύονταν για τον τύπο του ελαστικού που θα τοποθετούσαν στους τροχούς.

Όπως αποδείχθηκε η σωστή επιλογή ήταν τα slicks, αφού από τα μέσα του αγώνα και μετά η αγωνιστική γραμμή είχε στεγνώσει τελείως.

Ο νικητής του πρώτου GP της χρονιάς και κάτοχος της pole position στο Motegi, Andrea Iannone επέλεξε σωστά και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο πρώτο κομμάτι του αγώνα όταν ακόμα η πίστα ήταν βρεγμένη σε πολλά σημεία της, κατάφερε στο τέλος να αντικρίσει πρώτος την καρό σημαία και να θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για το φετινό Πρωτάθλημα.

Ο αγώνας για τον 19χρονο Ιταλό κάθε άλλο παρά εύκολος ήταν καθώς στους πρώτους γύρους βρέθηκε από την πρώτη θέση, στην 12η. Από τα μέσα της κούρσας και μετά όμως, όταν η πίστα στέγνωσε και τα slicks της Dunlop έφτασαν στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας, βρήκε το ρυθμό του, κινήθηκε ταχύτατα και κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Στον 17ο γύρο πέρασε τον μέχρι εκείνη τη στιγμή πρωτοπόρο Julian Simon που προτίμησε να χρησιμοποίησε χαραγμένα slicks και έφτασε στην τρίτη νίκη της καριέρας του. Τρίτος τερμάτισε ο Paul Espargaro που έκανε παρόμοια επιλογή -χαραγμένα slicks- με τον Simon.

Μέχρι όμως να στεγνώσει η πίστα και να λειτουργήσουν τα slicks, τα βρόχινα έδειχναν ως η καταλληλότερη επιλογή. Ο Danny Webb που έστριψε πρώτος όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα,  οδήγησε τον αγώνα μέχρι και τον 10ο γύρο έχοντας μάλιστα αποκτήσει σε κάποιο σημείο διαφορά 10 δευτερολέπτων από τους Simone Corsi και Nicolas Terol που είχαν και αυτοί λάστιχα βροχής στις μοτοσυκλέτες τους. Από κει και πέρα άρχισαν να χάνουν έδαφος μιας και το γυρολόγιό τους στο στεγνό οδόστρωμα ήταν πάνω από τρία δευτερόλεπτα πιο αργό από αυτό των αναβατών που είχαν slicks ή χαραγμένα slicks.

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Stefan Bradl, Marc Marquez και Sandro Cortese.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο θέλουμε να βλέπουμε τους αγώνες των μικρών κατηγοριών. Γιατί προσφέρουν πλούσιο θέαμα και συγκινήσεις. Από την πλευρά μας ελπίζουμε ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στα μέλη του MotoGrandPrix Club τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε απευθείας μετάδοση τις κόντρες των πιτσιρικάδων στα 125cc και στα 250cc (μαζί με τις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά και τα ελεύθερα των MotoGP!) μέσω του web tv του www.motograndprix.gr.

Το εγχείρημα δεν είναι απλό γι’ αυτό ζητάμε την κατανόησή σας. Μείνετε συντονισμένοι...

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενο άρθρο »

Τwin Ring Motegi: Επιβλητικός Bautista

« Προηγούμενο άρθρο

Twin Ring Motegi: 40λεπτο το warm-up των MotoGP

Χορηγοί