• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τwin Ring Motegi: Επιβλητικός Bautista
O Iσπανός πέτυχε την πρώτη του νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα...
Νέα 26/04/2009 - 06:46
O Hiroshi Aoyama το πάλεψε. Είχε την υποστήριξη των συμπατριωτών του αλλά και το κίνητρο να χαρίσει στη Honda μια νίκη μέσα στο σπίτι της, τη χρονιά μάλιστα που η εταιρία συμπληρώνει 50 χρόνια εμπλοκής στα GP.

Kακά τα ψέματα, η Honda RS250RW δεν είναι στο επίπεδο των εργοστασιακών Aprilia (RSA) ή Gilera (δηλαδή Aprilia) αφού το ιαπωνικό εργοστάσιο έχει πάψει εδώ και καιρό να ρίχνει μεγάλο βάρος στην εξέλιξη των μοτοσυκλετών της κατηγορίας η οποία σύντομα θα αλλάξει (Μoto2).

Παρ' όλα αυτά ο αναβάτης της Scot Racing Team 250cc δεν έπεσε αμαχητί. Μέχρι τον 18ο γύρο όταν και ο Alvaro Bautista τον πέρασε για να φτάσει τελικά στην πρώτη του φετινή νίκη που του δίνει και την πρωτοπορία στο Πρωτάθλημα (με ένα βαθμό διαφορά από τον Ιάπωνα).

Ο Marco Simoncelli ήταν αυτός που οδήγησε τον αγώνα μέχρι και τον 10ο γύρο. Σε εκείνο το σημείο όμως ένα βίαιο πέρασμα πάνω από τα κερμπς που παρά λίγο να τον οδηγήσει σε πτώση, προκάλεσε το κλατάρισμα του μπροστινού ελαστικού της Gilera του. Αναγκάστηκε να μπει στα pits για να αλλάξει λάστιχο και στη συνέχεια να επιστρέψει στον αγώνα προσπαθώντας να συλλέξει κάποιους βαθμούς κάτι που τελικά δεν κατάφερε μιας και τερμάτισε 17ος.

Ο Aoyama εκμεταλλεύτηκε το λάθος του SuperSic, πέρασε μπροστά αλλά σύντομα είδε τον Bautista να τον πλησιάζει με άγριες διαθέσεις. Ο Ισπανός έκανε την κίνησή του στον 18ο γύρο και μετά εξαφανίστηκε. Με αυτόν τον τρόπο έφτασε στην 15η νίκη της καριέρας του στα GP, την έβδομη στην κατηγορία των 250cc.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Mattia Pasini. Άλλη μια καλή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο rookie Gabor Talmacsi (4ος), ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν ο Alex Debon και ο Shuhei Aoyama (ο μικρός αδερφός του Hiroshi).

Απογοητευτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο νικητής του αγώνα του Κατάρ, Hector Βarbera που τερμάτισε στην 11η θέση πληρώνοντας την ...βιασύνη του στην εκκίνηση (έκανε jump start).

Επόμενο άρθρο »

Twin Ring Motegi: Δηλώσεις Lorenzo, Rossi, Pedrosa

« Προηγούμενο άρθρο

Twin Ring Motegi: 2 στα 2 για Iannone

Χορηγοί