• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Με κινητήρες Honda η Moto2!
Πάνω από 150 ίππους θα αποδίδουν οι κινητήρες που θα δίνει η Honda στις ομάδες της Moto2...
Νέα 02/05/2009 - 16:22
Η Ηonda είναι η εταιρία που θα αναλάβει να προμηθεύει με τετράχρονους τετρακύλινδρους σε σειρά κινητήρες χωρητικότητας 600cc όλες τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στη νεοσύστατη κατηγορία Moto2, σύμφωνα με απόφαση της Grand Prix Commission.

Τους κινητήρες θα τους αγοράσει η Dorna και θα τους παρέχει χωρίς αντίτιμο σε όλες τις ομάδες.

Η απόδοση των συγκεκριμένων μοτέρ θα ξεπερνάει σύμφωνα με υπολογισμούς τους 150 ίππους και θα τοποθετούνται σε πρωτότυπα πλαίσια.

Οι νέες μοτοσυκλέτες θα μπουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2010 όπου θα έρθουν σε άμεση αντιπαράθεση με τα δίχρονα 250άρια.

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και το 2002 στη μεταβατική περίοδο της κορυφαίας κατηγορίας όπου τα δίχρονα 500άρια έτρεχαν μαζί με τα τετράχρονα πρωτότυπα των 990cc.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόταση για ανάληψη της αποκλειστικής προμήθειας κινητήρων είχε κάνει και η Yamaha, αλλά προτιμήθηκε η Honda γιατί το HRC έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη ενός κινητήρα που βασίζεται σε αυτόν που χρησιμοποιούν οι CBB600RR, αλλά έχει δεχθεί τροποποιήσεις ειδικά για την Moto2.

Την προετοιμασία και τη συντήρηση των μοτέρ θα αναλάβει πιθανότατα η Ολλανδική Ten Kate η οποία παίρνει μέρος στο WSBK έχοντας την εργοστασιακή υποστήριξη της Honda.

Όσον αφορά στα ελαστικά, το πιθανότερο σενάριο είναι να μην πάμε στη μονομάρκα όπως συμβαίνει στις άλλες κατηγορίες. Θα είναι δηλαδή ανοιχτή η κατηγορία σε όσους «λαστιχάδες» επιθυμούν να λάβουν μέρος. Μάλιστα η Michelin λέγεται πως έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία της να κατασκευάσει λάστιχα για τη νέα κατηγορία.

Το κόστος θα μειωθεί δραματικά σε σχέση με τα σημερινά 250άρια για τα οποία οι εταιρίες (στην ουσία μόνο η Aprilia) επενδύουν τεράστια ποσά στον τομέα της εξέλιξης.

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν οι συμμετοχές αναμένεται να φτάσουν τις 32 καθώς πολλές ομάδες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον να αγωνιστούν στη σημαντικά οικονομικότερη, νεοσύστατη κατηγορία.

Επόμενο άρθρο »

ΑΠΟΣΤΟΛΗ JEREZ: Ισπανική κυριαρχία!

« Προηγούμενο άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ JEREZ: Ελεύθερα 250cc

Χορηγοί