• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από τις 'δορυφορικές' ομάδες»
...λέει ο επικεφαλής της Hayate Racing, Andrea Dosoli
Νέα 20/05/2009 - 10:02
H Hayate Racing είναι μέχρι στιγμής η αποκάλυψη του Πρωταθλήματος. Γεννήθηκε από τις στάχτες της Kawasaki και αρκετοί είναι αυτοί που την χαρακτηρίζουν ως την «Brawn GP των MotoGP», παρομοιάζοντάς την με την ομάδα του Ross Brawn στην Formula 1 η οποία προέκυψε μετά την αποχώρηση της Honda.

Μπορεί η πορεία της Hayate να μην είναι τόσο εκθαμβωτική όσο της Brawn GP η οποία έχει νικήσει τους τέσσερις από τους πέντε αγώνες που έχουν γίνει ως τώρα, ωστόσο είναι σίγουρα εντυπωσιακή καθώς κανείς δεν περίμενε ότι μέσα σε τέσσερις αγώνες η νεοσύστατη ομάδα θα είχε παρουσία στο βάθρο (Le Mans, 2ος ο Melandri).

Επικεφαλής της Hayate Racing είναι ο Ιταλός Andrea Dosoli ο οποίος έχει στενή συνεργασία με τον πολύπειρο μηχανικό Ichiro Yoda, με πολυετή θητεία στη Yamaha, αλλά και μετέπειτα στην Kawasaki όπου ήταν υπεύθυνος του project για τα MotoGP.

«Είναι ένα ονειρικό αποτέλεσμα, αλλά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά. Σίγουρα στο βρεγμένο ήταν λοταρία. Θα μπορούσαμε να αλλάξουμε μοτοσυκλέτα λίγο αργότερα, αλλά ο ρυθμός του Lorenzo ήταν απλησίαστος», είπε ο Dosoli που αναφέρθηκε και στη ZX-RR με την οποία τρέχει φέτος ο Melandri: «Πρόκειται για μια εξέλιξη της μοτοσυκλέτας του 2008, στην οποία όμως έχουν γίνει δραστικές αλλαγές καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετά νέα πράγματα».

Όπως λέει πάντως ο Ιταλός η Hayate είναι σε καλύτερη κατάσταση από τις «δορυφορικές» ομάδες της Yamaha και της Honda: «To εργοστάσιο είναι στο πλευρό μας, το πρόβλημα είναι η μείωση του προϋπολογισμού και των μηχανικών. Πρέπει να πω όμως ότι είμαστε σε καλή κατάσταση, καλύτερη απ' ότι τις 'δορυφορικές' ομάδες της Honda ή της Yamaha. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να εξελιχθεί η μοτοσυκλέτα, αλλά για να συμβεί αυτό χρειάζονται χρήματα...».

Επόμενο άρθρο »

Περισσότερες επιλογές στα ελαστικά

« Προηγούμενο άρθρο

«Ξένο αντικείμενο» προκάλεσε τη ζημιά στο λάστιχο του Pedrosa στο Μotegi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα