• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya: Ο Marquez δεν πήρε την pole!
Πτώση και 3η θέση για τον Ισπανό, μπροστά του οι Pedrosa-Lorenzo
Νέα 14/06/2014 - 17:10

Ισπανική υπόθεση - όπως λίγο πολύ περιμέναμε οι περισσότεροι - η πρώτη σειρά του αυριανού grid, ωστόσο η μεγάλη έκπληξη είναι το γεγονός ότι ο Marc Marquez δεν κατάφερε να πάρει την έβδομη φετινή του pole position (8η αν συνυπολογίσουμε και αυτή της Βαλένθια πέρυσι!)

 

Το 15λεπτο των δεύτερων κατατακτηρίων δοκιμών ξεκίνησε απροβλημάτιστα, παρά το ότι λίγο νωρίτερα - στις ΚΑΤ1 - είχαν κυματίσει σημαίες βροχής, καθώς σε μερικά σημεία της πίστας άρχιζε να ψιχαλίζει. Εν τέλει η βροχή έμεινε μακριά και οι δώδεκα καλύτεροι οδηγοί αυτού του Σ/Κ βγήκαν στην πίστα για να αναμετρηθούν με το χρονόμετρο.

 

Ο Marquez επέλεξε και πάλι τη στρατηγική των τριών εξόδων που είχε ακολουθήσει και στην Jerez, θέλοντας να πάρει το καλύτερο δυνατό από τα τρία φρέσκα ελαστικά που είχε φυλάξει γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό. Όλα πήγαιναν ευνοϊκά για τον Ισπανό, ο οποίος όταν ανέβηκε για τελευταία φορά στην πρώτη του μοτοσυκλέτα, είχε να αντιμετωπίσει τον ομόσταυλό του, που είχε εν τω μεταξύ περάσει στην πρώτη θέση.

 

Ο Marquez είχε έναν γύρο για να «απαντήσει» στον Pedrosa, ωστόσο η πίεση φάνηκε να καταβάλλει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ο οποίος έκανε το λάθος στην πρώτη - δύσκολη - στροφή της πίστας και είχε για πρώτη φορά φέτος μια πτώση.

 

Ο Ισπανός φρέναρε αργά σ’ εκείνο το σημείο και μετά ήταν αδύνατον να σώσει την κατάσταση κι έτσι είδε τον συμπατριώτη του και ομόσταυλό του να πανηγυρίζει την pole position. Ο Pedrosa - όπως και πέρυσι - έκανε φοβερό χρόνο και είναι ο μόνος αναβάτης στην Καταλονία που καταφέρνει σε δυο συνεχόμενες χρονιές να πέσει κάτω από το 1:41!

 

Χαμόγελα και στο γκαράζ του Jorge Lorenzo, ο οποίος ήταν ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση του αλλά κυρίως με το ρυθμό που επέδειξε στις ΚΑΤ4 όταν και ήταν πολύ σταθερός. Οπωσδήποτε αύριο - αν δεν βρέξει - θα δούμε έναν φανταστικό αγώνα!

 

Ο Stefan Bradl αθόρυβα βελτιώθηκε και βρίσκοντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις πήρε την τέταρτη θέση, όντας η τρίτη Honda μέσα στην πεντάδα! Αυτή κλείνει ο Valentino Rossi, ο οποίος με τον τελευταίο του γύρο έσωσε την παρτίδα, εξασφαλίζοντας το δεύτερο στόχο του σήμερα, που ήταν η δεύτερη σειρά στη γραμμή εκκίνησης.

 

Ο Aleix Espargaro έριξε το χτεσινό του χρόνο στις κατατακτήριες και θα ξεκινήσει από την έκτη θέση, την καλύτερή του μετά από δυο μέτρια Σάββατα σε Γαλλία και Ιταλία, στους δυο προηγούμενους αγώνες. Η καλύτερη Ducati ήταν αυτή του Andrea Dovizioso, του μόνου αναβάτη της εργοστασιακής ομάδας των κόκκινων που έδωσε το παρόν στις ΚΑΤ2.

 

Ο Cal Crutchlow δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση από το πρώτο σκέλος. Αντίθετα ο Ιταλός των κόκκινων έκανε πολύ καλό χρόνο στις ΚΑΤ2 και θα ξεκινήσει από την έβδομη θέση, μένοντας μόλις 0,352δ πίσω από τον Pedrosa. Γενικότερα οι χρόνοι ήταν κοντά, με τους ένδεκα πρώτους να έχουν διαφορές μεταξύ τους κάτω από οχτώ δέκατα!

 

Ο Bradley Smith είναι στη μέση της τρίτης σειράς, ενώ λίγο πιο πίσω του θα πάρει θέση ένας καταπληκτικός Yonny Hernandez! Ο Κολομβιανός - που πέρασε απευθείας στο δεύτερο σκέλος - συνεχίζει να εντυπωσιάζει αφήνοντας πίσω του τόσο τον Pol Espargaro, όσο και τους Iannone-Bautista! Ο Κολομβιανός είχε, μέχρι σήμερα, καλύτερη θέση στις κατατακτήριες την 13η (Mugello) ενώ σήμερα ξεπέρασε τον εαυτό του με την 9η θέση!

 

Οι δυο που προκρίθηκαν από τις KAT1 - Alvaro Bautista και Andrea Iannone - έμειναν στις τελευταίες θέσεις, με τον Ισπανό του Gresini να έχει μια πτώση και να μην καταφέρνει να βελτιώσει το χρόνο και τη θέση του. Να σημειώσουμε ότι ο Hernandez έσπασε δυο φορές το ρεκόρ τελικής, τόσο τις ΕΔ3 όσο και στις κατατακτήριες, όταν κι «έγραψε» 344,7χλμ/ώρα! Για αύριο, υπάρχει η πιθανότητα (50%) να βρέξει, κάτι που θα αλλάξει όλα τα δεδομένα για τους αγώνες όλων των κατηγοριών!

 

Δείτε αναλυτικά τους χρόνους των ΚΑΤ1 και ΚΑΤ2 στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

Catalunya Moto2: Εύκολα την pole o Rabat!

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya Moto3: Εκρηκτική pole για Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα