• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Στο «Ναό» της ταχύτητας!
Ο όγδοος γύρος ξεκινά αυτή την Πέμπτη!
Νέα 24/06/2014 - 10:02

Μετά τη ζεστή καταλανική πίστα της Βαρκελώνης, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, το MotoGP, ταξιδεύει προς το Assen για τον όγδοο γύρο της φετινής αγωνιστικής σεζόν, με τον Marc Marquez να συνεχίζει να κυριαρχεί κάθε Κυριακή στους αγώνες!

 

Μπορεί το σερί των συνεχόμενων pole positions να έλαβε τέλος στο Montmelo με την πρώτη φετινή πτώση του Marquez, ωστόσο ο Ισπανός άσος του HRC πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού την ημέρα του αγώνα, επικρατώντας μιας φανταστικής μάχης που έδωσε με τον Dani Pedrosa, τον Valentino Rossi και (λιγότερο) τον Jorge Lorenzo.

 

Πέρυσι στο Assen, ο Valentino Rossi πήρε την πρώτη του νίκη μετά το 2010, προσφέροντας έντονες συγκινήσεις σε όσους είχαν την τύχη να δουν τον αγώνα και να θαυμάσουν τον Ιταλό θρύλο να ξεκινά τέταρτος στο grid και να περνά πρώτος τη γραμμή τερματισμού! Ο Marquez από την πλευρά του, έχει καλό παρελθόν στην ολλανδική πίστα έχοντας κερδίσει τρεις φορές εκεί (125cc/Moto2). Πέρυσι ήταν δεύτερος με διαφορά στα δυο δευτερόλεπτα.

 

Ο Dani Pedrosa φτάνει στην Ολλανδία όντας τρίτος στη βαθμολογία, αλλά το θετικό για τον βετεράνο του HRC είναι ότι παρουσιάστηκε πολύ δυνατός στον προηγούμενο αγώνα, χάνοντας τη μάχη με τον ομόσταυλό του στον τελευταίο γύρο, όταν κι έκανε το λάθος και ακούμπησε τον πίσω τροχό του αντιπάλου του.

 

Ο Pedrosa είναι πολύ αισιόδοξος ότι μπορεί να συνεχίσει το ίδιο δυνατά και στο Assen, με το χέρι του να είναι αρκετά δυνατό και τον ίδιο να επιστρέφει στις παλιές ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του, που του χάρισαν ένα δυνατό ξεκίνημα στον αγώνα της Βαρκελώνης.

 

Παρά το γεγονός ότι (και) αυτή η πίστα θεωρείται πιο ευνοϊκή για τις Yamaha, ο Jorge Lorenzo έχει άλλα στο μυαλό του. Ο Ισπανός άσος θέλει να ξεχάσει την περασμένη χρονιά στην Ολλανδία, όταν την Πέμπτη έπεφτε κι έσπαγε την κλείδα του, στη συνέχεια ταξίδευε μέχρι την Βαρκελώνη για να εγχειριστεί κι αμέσως επέστρεψε για να οδηγήσει κανονικά στον αγώνα και από 12ος να περάσει τη γραμμή τερματισμού στην 5η θέση, αφήνοντας με ανοιχτό το στόμα οπαδούς και δημοσιογράφους με την υπερπροσπάθειά του!

 

Πάντως ο Jorge έχει να κερδίσει στο Assen από το 2010, σε μια πίστα που τον δυσκολεύει πολύ τα τελευταία χρόνια. Ο Andrea Dovizioso είναι ένας από τους αναβάτες που δεν έχει λείψει από την πρώτη δεκάδα σε κανέναν αγώνα φέτος, με τον Ιταλό της Ducati να είναι πέμπτος στη βαθμολογία.

 

Την ώρα που στο μυαλό του στριφογυρίζουν οι επιλογές της Ducati και της Suzuki για του χρόνου, ο ομόσταυλός του - Cal Crutchlow - θέλει να έχει ένα ήρεμο Σ/Κ στο Assen, χωρίς προβλήματα και να τερματίσει στον αγώνα μέσα στους βαθμούς.

 

Αυτός είναι και ο σκοπός των αδερφών Espargaro, με τον Aleix να ζητά επιμόνως εργοστασιακή μοτοσυκλέτα για το 2015 και τον αδερφό του να περιμένει να δει τι θα γίνει στην Yamaha, αναφορικά με τις ανανεώσεις των Lorenzo και Rossi.

 

Ο Stefan Bradl είχε καλή παρουσία στον προηγούμενο γύρο και κάτι αντίστοιχο θα θέλει να επαναλάβει και στην Ολλανδία, καθώς κυνηγάει την ανανέωση του συμβολαίου του με την LCR Honda. Στην άκρη του μυαλού του αυτό (την ανανέωση του συμβολαίου του) σκέφτεται και ο Bautista, ο οποίος κλείνει τα αυτιά στις πρόσφατες φήμες που θέλουν τον Gresini να σκέφτεται να τον αντικαταστήσει με τον Dovizioso.

 

Μια καλή παρουσία (ειδικά στον αγώνα) αναζητούν στην Ολλανδία και οι Andrea Iannone και Bradley Smith, που θα τους δώσει την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα. Ο Danilo Petrucci θα προσπαθήσει να επιστρέψει στο Assen, δοκιμάζοντας τον τραυματισμένο του αριστερό καρπό στα ελεύθερα της Πέμπτης.

 

Επόμενο άρθρο »

HRC: Δεν θα γίνει μείωση στον Dani!

« Προηγούμενο άρθρο

Video από την Καταλονία!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα