• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Davies: Επιτέλους βάθρο στην Αυστραλία!
Bayliss: Είμαι ακόμα γρήγορος!
Νέα 22/02/2015 - 23:17

Τα πρώτα της βάθρα για το 2015 πανηγύρισε η εργοστασιακή ομάδα της Ducati στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των SBK, στους αγώνες που διεξήχθησαν σήμερα Κυριακή στην πίστα του Phillip Island.

 

Οι αγώνες διεξήχθησαν σε υψηλές θερμοκρασίες. Στο πρώτο σκέλος ο Davies πάλεψε επί ίσοις όροις με τους συμπατριώτες του Rea (Kawasaki) και Haslam (Aprilia) αλλά χάνοντας σε επιτάχυνση στις τελευταίες στροφές της πίστας, δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την πολύ καλή τρίτη θέση. Ο Bayliss από την πλευρά του έδωσε πολλές μάχες κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους, αλλά η φθορά των ελαστικών του στα τελευταία στάδια του αγώνα, δεν του επέτρεψε να πιέσει όσο θα ήθελε. Εν τέλει πέρασε τη γραμμή στην εξαιρετική 13η θέση.

 

Στο δεύτερο σκέλος ο Davies έκανε δυνατό ξεκίνημα και διαχειριζόμενος εξαιρετικά τα ελαστικά του, κατάφερε να μείνει στην 3η-4η θέση για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Η μάχη για την πρώτη θέση δόθηκε και πάλι ανάμεσα στον οδηγό της Ducati και τους Rea και Haslam, με τον Davies να τερματίζει πάλι τρίτος, προσθέτοντας κι άλλους πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

 

«Επιτέλους ανεβαίνω στο βάθρο του Phillip Island και μάλιστα δυο φορές, μιας και τα τελευταία χρόνια το προσπαθούσα κι επιτέλους τα κατάφερα», σχολίασε ο Davies. «Θα ήθελα πολύ να έκανα το κάτι παραπάνω, αλλά δεν ήταν εφικτό. Έχανα λίγο σε επιτάχυνση στους τελευταίους γύρους και παράλληλα προσπαθούσα να διατηρήσω τα ελαστικά όσο γινόταν. Σχεδόν πάντα ξεκινούσα άσχημα το Πρωτάθλημα κι έτσι αυτά τα αποτελέσματα ήταν πολύ σημαντικά».

 

«Επιβεβαιώνουν ότι ξεκινάμε από διαφορετικό επίπεδο, σε σχέση με πέρυσι και ήμουν σε θέση να μένω κοντά στον Rea σχετικά άνετα. Δουλέψαμε σκληρά το Σ/Κ και κυρίως στο ρυθμό αγώνα και οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους του εργοστασίου για τη σκληρή δουλειά όλο το χειμώνα. Τα αποτελέσματα που πήραμε εδώ αποτελούν μια καλή βάση, πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε».

 

Στο δεύτερο σκέλος, ο Bayliss - ο οποίος ξεκίνησε από τη 12η θέση - κατάφερε να ξεπεράσει πολλούς από τους αντιπάλους του και να ανέβει μέχρι και την έβδομη θέση, τουλάχιστον για όσο κρατούσαν τα λάστιχά του. Τα πράγματα με τη φθορά των ελαστικών ήταν πιο σοβαρά απ’ ότι στον πρώτο αγώνα και ο Αυστραλός θρύλος αναγκάστηκε να μπει στα pits για να αλλάξει ελαστικά. Μπήκε στον αγώνα 18ος και στο τέλος κατάφερε να περάσει τη γραμμή στην 16η θέση.

 

«Τα συναισθήματα που έχω είναι αρκετά ανάμεικτα. Ήρθα εδώ κυρίως για να το διασκεδάσω και για τους φιλάθλους και για την πίστα του Phillip Island. Σκεφτόμουν ότι δεν θα είχα το ρυθμό για να αντιμετωπίσω τους άλλους, ωστόσο κατάλαβα ότι είμαι ακόμα γρήγορος και αν δεν είχα το θέμα με τα ελαστικά, νομίζω ότι θα τα πήγαινα ακόμα καλύτερα».

 

«Δεν ξέρω... είναι κρίμα πάντως που δεν είχα περισσότερο χρόνο στην πίστα και που δεν κατάφερα να προπονηθώ επαρκώς για την έναρξη αυτού του Γύρου. Για να είμαι δίκαιος όμως, το διασκέδασα πολύ και εν πολλοίς νιώθω ότι δεν άλλαξαν και πολλά από το 2008. Ευχαριστώ την Ducati για την ευκαιρία που μου έδωσε, όπως επίσης όλους τους φιλάθλους και τους οπαδούς για τη συνεχή τους υποστήριξη».

Επόμενο άρθρο »

Sepang2: Τι να προσέξουμε!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Αυστραλία: Δεύτερο σκέλος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα