• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Vinales: Τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω
Τόσο τα ελαστικά, όσο και τα ηλεκτρονικά!
Νέα 09/03/2015 - 15:25

Σε μια κατηγορία που μετρά αρκετούς rookies, ο Maverick Vinales εντυπωσιάζει με τη δουλειά και την πρόοδο που έχει σημειώσει μετά το τέλος των δυο πρώτων επίσημων τεστ για το 2015.

 

Ο ίδιος ο Ισπανός εργοστασιακός αναβάτης της Suzuki, ο οποίος έχει πανηγυρίσει τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην Moto3 το 2013, αν και δηλώνει ικανοποιημένος με το επίπεδο που έχει φτάσει, εν τούτοις τονίζει ότι υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιωθεί.

 

«Είμαι χαρούμενος διότι έχουμε βελτιωθεί αρκετά, ειδικά στο ρυθμό αγώνα», σχολίασε ο Vinales. «Δεν έχω ακόμα απόλυτη εμπιστοσύνη στα ελαστικά, στην Moto2 για να κάνεις έναν γρήγορο γύρο έπρεπε να ζεστάνεις το ελαστικό στους πρώτους έξι γύρους».

 

«Τα Bridgestone είναι τελείως διαφορετικά. Πρέπει να το κάνεις στον πρώτο, αλλιώς είσαι μισό δευτερόλεπτο πιο αργός. Πάντως είμαι χαρούμενος γιατί κάναμε καλούς χρόνους. Δουλέψαμε περισσότερο με την πρόσφυση και πως να φυλάω ελαστικό».

 

Το να συνηθίσεις τα ελαστικά της Bridgestone είναι κάτι βασικό για όλους τους νεοφερμένους στην κατηγορία. Ωστόσο για τον Maverick Vinales η κατανόηση των ηλεκτρονικών αποτελεί μια επιπλέον πρόκληση.

 

«Χρησιμοποιώ ακόμα πολύ το traction control γιατί θέλω να μάθω πολύ καλά πρώτα και είναι ξεκάθαρο ότι βελτιωνόμαστε ημέρα με την ημέρα. Ο Aleix πάντως είναι 7 ή 8 βήματα πιο μπροστά από εμένα», πρόσθεσε.

 

«Είμαι όμως πολύ χαρούμενος με το πως έχω καταφέρει να προσαρμοστώ μέχρι στιγμής και αυτό διότι κάθε ημέρα νιώθω πιο άνετα πάνω στη μοτοσυκλέτα μου, νιώθω αρκετά πιο γρήγορος».

Επόμενο άρθρο »

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών 2015

« Προηγούμενο άρθρο

A.Espargaro: Οι αλλαγές στα ηλεκτρονικά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα