• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
LORENZO: Ευχαριστημένος που πιέζει το Rossi!
Στα ύψη η ψυχολογία του Ισπανού, μετά τη μάχη του με το Γιατρό!
Νέα 20/07/2009 - 10:04

Για δεύτερη φορά φέτος ο αναβάτης της Fiat Yamaha, Jorge Lorenzo έχασε τη νίκη για λιγότερο από 0.1 δευτερόλεπτο, από τον team mate του, και αντίπαλό του για τον τίτλο, Valentino Rossi – αλλά δηλώνει υπερήφανος που πίεσε τον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή των MotoGP, τόσο σκληρά.

 

Ανεβαίνοντας από την έκτη θέση στην πρώτη στροφή του Γερμανικού GP, ο Lorenzo ακολούθησε το group των πρωτοπόρων, πέρασε διαδοχικά τους Dani Pedrosa, Casey Stoner και τελικά το Rossi, για να πάρει τα ηνία του αγώνα με πέντε γύρους να απομένουν.

 

Ο Lorenzo αποκάλυψε αργότερα πως είχε την αίσθηση ότι έμεναν περισσότεροι από πέντε γύρους, αλλά τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί μπροστά, και ο Rossi ξαναπέρασε πρώτος με δύο γύρους για τον τερματισμό. Ο Ισπανός φαινόταν ότι θα προσπαθήσει να περάσει το Rossi στην ίδια στροφή, στον τελευταίο γύρο, όμως ο πολύ-πρωταθλητής των MOTOGP, που είχε προβλέψει την κίνηση του αντιπάλου του, επέλεξε μια πιο κλειστή γραμμή, αφήνοντας το Lorenzo να προσπαθεί να περάσει από εξωτερική.

 

Κολλημένος στον πίσω τροχό του Γιατρού, ο Lorenzo ποτέ δε βρήκε το άνοιγμα που ήθελε, περνώντας τελικά τη γραμμή τερματισμού, 0,099δευτ. πίσω από το Rossi.

 

Το να πιέζει κανείς το Valentino σε τέτοιο βαθμό, είναι κάτι εκπληκτικό, ειδικά, αν ληφθεί υπ’ όψιν, ότι ο Lorenzo αγωνιζόταν τραυματίας, μετά την πρόσφατη πτώση του στη Laguna Seca.

 

“O σημερινός αγώνας ήταν ιδιαίτερα δύσκολος, διότι αυτή η πίστα είναι αργή και με πολλές στροφές και πρέπει να χρησιμοποιήσεις μεγάλη σωματική δύναμη για να οδηγήσεις οριακά.” δήλωσε ο Ισπανός.

 

“Το να ακολουθήσω το ρυθμό του Valentino σήμερα ήταν μεγάλη πρόκληση για εμένα, ειδικότερα τώρα που δε βρίσκομαι στην καλύτερη δυνατή, φυσική κατάσταση.To να τον προσπεράσω ήταν πολύ δύσκολο, διότι καθυστερούσε πολύ το φρενάρισμά του κάθε φορά, και έκανα λάθος, νομίζοντας ότι μένουν περισσότεροι γύροι, μέχρι τον τερματισμό.”, αποκάλυψε.

 

“ Έλπιζα να τον προσπεράσω και μετά να δημιουργήσω μια διαφορά ασφαλείας, αλλά δεν τα κατάφερα σήμερα. Είμαι απογοητευμένος που έχασα πάλι μια νίκη στο νήμα, αλλά βλέπω πως μπορώ να πιέσω πολύ το Valentino. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την εμπειρία και την ικανότητά του, είμαι υπερήφανος για τις επιδόσεις μου.Η δεύτερη θέση είναι σημαντική σήμερα, και ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος”.

 

O Lorenzo, με δύο φετινές νίκες, βρίσκεται 14 πόντους πίσω από τον Ιταλό, με 8 αγώνες να απομένουν.

 

“Αν σκεφτούμε πως δεν ήταν απολύτως υγιής, είμαστε εντυπωσιασμένοι που μπορούσε να παλέψει τόσο δυνατά, πιέζοντας το Valentino στον τελευταίο γύρο, οδηγώντας εκπληκτικά” δήλωσε ο team manager του Lorenzo, Daniele Romagnoli. “Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος, δίοτι έχουμε σοβαρές ελπίδες στη μάχη για τον τίτλο.”

Επόμενο άρθρο »

SUPERSPORT FANS CLUB - 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - TRACK DAY

« Προηγούμενο άρθρο

STONER: “Χαρούμενος που άντεξα στη μάχη”

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα