• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
STONER: “Χαρούμενος που άντεξα στη μάχη”
Ο Casey Stoner τερμάτισε τέταρτος για δεύτερο διαδοχικό αγώνα, αλλά ήταν πολύ πιο ικανοποιημένος απ’ότι στη Laguna Seca.
Νέα 20/07/2009 - 09:08

Ο αναβάτης της Marlboro Ducati προσπέρασε τον τελικό νικητή, Valentino Rossi στον έβδομο γύρο, κρατώντας το προβάδισμα μέχρι το δέκατο έκτο γύρο, όπου ο Ιταλός αντεπιτέθηκε. Κάπου εκεί ο Stoner, άρχισε να χαμηλώνει το ρυθμό του. Όλοι φοβόντουσαν ότι η κακή φυσική κατάσταση του Αυστραλού, θα έπαιζε και εδώ το ρόλο της, αλλά τελικά αιτία της υποχώρησής του ήταν η επιλογή ελαστικού.

 

Ο Stoner, όπως και ο Rossi, χρησιμοποιούσε τη μαλακότερη πίσω γόμα. Οι Lorenzo και Pedrosa έτρεξαν και οι δυο με σκληρό πίσω. 

 

“Δεν είχα εμπιστοσύνη στην αρχή του αγώνα, διότι χάναμε έδαφος και η αίσθηση της μοτοσυκλέτας δεν ήταν η καλύτερη. Γρήγορα όμως η αίσθηση βελτιώθηκε, και αισθάνθηκα ότι μπορούσα να περάσω στην κορυφή. Έστω και για να κρατήσω τους υπόλοιπους πίσω μου», δήλωσε ο αστέρας της Ducati.

 

Άρχισα να χάνω το μπροστινό και αποφάσισα να μην πιέσω περισσότερο. Αυτό επέτρεψε στο Valentino, το Jorge και το Dani να περάσουν μπροστά, αλλά όσο το φορτίο βενζίνης ελαττωνόταν, ένιωθα μεγαλύτερη ασφάλεια και μπόρεσα να βελτιώσω ξανά το ρυθμό μου. Ο Dani έκανε έναν εκπληκτικό γύρο, σχεδόν μισό δευτερόλεπτο γρηγορότερο από τους υπόλοιπους”, πρόσθεσε ο Stoner.

 

“Αφού με πέρασε προσπάθησα να πιέσω και να τον ακολουθήσω αλλά άρχισα να χάνω το πίσω μέρος, και αναγκάστηκα να αφήνω νωρίτερα τα φρένα μου, κάτι που παραλίγο να με στείλει εκτός πίστας.” πρόσθεσε.

 

“Σκεπτόμενος πως πάνε τα πράγματα τελευταία είμαι ικανοποιημένος από το σημερινό αγώνα γιατί συμμετείχα στη μάχη, και αν δεν είχα το πρόβλημα με το πίσω ελαστικό, θα μπορούσα να ακολουθήσω τους πρωτοπόρους μέχρι το τέλος.”

 

“Είμαι ενθουσιασμένος που πηγαίνουμε στο Donington τώρα, και θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου για την υποστήριξη, διότι ξέρω ότι οι τελευταίες εβδομάδες δεν ήταν ευχάριστες για κανέναν.”, ολοκλήρωσε ο Αυστραλός.

 

"O Casey τερμάτισε τέταρτος, αλλά βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα για αρκετό χρόνο, πάλεψε σκληρά και πάνω απ’όλα, αισθάνθηκε πολύ καλύτερα απ’ότι στους τρεις τελευταίους αγώνες." δήλωσε ο manager της Ducati στα MotoGP, Livio Suppo.

 

Ο Stoner, με δύο φετινές νίκες, βρίσκεται τώρα 28 πόντους πίσω από το Rossi στο πρωτάθλημα.

Επόμενο άρθρο »

LORENZO: Ευχαριστημένος που πιέζει το Rossi!

« Προηγούμενο άρθρο

MOTOGP: Εκτός δεκάδας οι τραυματίες αναβάτες της Pramac Racing

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα