• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
DONINGTON: Οι Βρετανοί Αναβάτες έτοιμοι για το Grand Prix της πατρίδας τους.
Ο James Toseland συναντήθηκε με τους πιτσιρικάδες συμπατριώτες του από τα 125c.c. πριν τον αγώνα της Βρετανίας.
Νέα 24/07/2009 - 09:32

Η καθιερωμένη πλέον επίσκεψη στο Λονδίνο, πριν το Grand Prix του Donington, πραγματοποήθηκε την Τετάρτη, με συνέντευξη τύπου και φωτογράφιση, στο χώρο της Βρετανικής Βιβλιοθήκης. Στο γεγονός παραβρέθηκαν ο πρώην κάτοικος Λονδίνου, Jorge Lorenzo, ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής ΜotoGP Nicky Hayden, και τέσσερις Βρετανοί αναβάτες.

 

Ο μόνος αγωνιζόμενος Βρετανός στη μεγάλη κατηγορία αυτή τη στιγμή, ο James Toseland, βρέθηκε με τους συναδέλφους του από τα MotoGP, και τρεις συμπατριώτες του που αγωνίζονται στη μικρότερη κατηγορία, τον Bradley Smith, τον Scott Redding και τον Danny Webb.

 

Ο αναβάτης της Monster Yamaha Tech είχε άσχημη εμπειρία από τον περσινό αγώνα της πατρίδας του, στην πρώτη του εμφάνιση εκεί, σαν αναβάτης MotoGP. Ο Toseland έπεσε στην πρώτη κιόλας στροφή, απογοητεύοντας το φανατικό κοινό του. Παρ' όλα αυτά, ετοιμάζεται για το σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς δηλώνοντας: “Θέλω να αποζημιώσω τους θεατές για την προηγούμενη χρονιά και πραγματικά ανυπομονώ. Έχουμε πληροφορηθεί ότι ο καιρός θα είναι πιο σταθερός αυτό το σαββατοκύριακο, κάτι που θα είναι καλό για το κοινό, για τους αναβάτες και γενικά για όλους τους εμπλεκόμενους.”

 

Ο Toseland συνέχισε: “Είμαι πανέτοιμος γι 'αυτόν τον αγώνα και δε βλέπω την ώρα να ξεκινήσω, γιατί μέχρι τώρα είχα μια αμφιλεγόμενη χρονιά. Η έλλειψη σταθερότητας ήταν αποκαρδιωτική για εμένα και τους υποστηρικτές μου, αλλά έχουμε τη δυνατότητα για ένα καλό αποτέλεσμα στο Donington.”

 

Εν τω μεταξύ, ο Bradley Smith, που βρίσκεται τρίτος στο πρωτάθλημα των 125c.c. πίσω από τους ομόσταβλούς του Julián Simón και Sergio Gadea, στοχεύει να αντεπιτεθεί στο Grand Prix της πατρίδας του.

 

“Σίγουρα υπάρχει θλίψη φέτος, διότι είναι ο τελευταίος αγώνας στη συγκεκριμένη πίστα”, δήλωσε ο αναβάτης της Bancaja Aspar.

 

“Το Donington είναι καταπληκτικό, μια “φυσική” πίστα, όπου ανεβοκατεβαίνεις συνεχώς. Οι στροφές Craner είναι πασίγνωστες, και για εμένα το Donington είναι ένας παράξενος, αλλά και ταυτόχρονα συναρπαστικός αγώνας. Το Silverstone είναι πιο κοντά στο σπίτι μου, οπότε θα έχω μικρότερο ταξίδι μέχρι εκεί! Είναι επίσης μια φημισμένη πίστα και οι ανέσεις τις είναι εκπληκτικές.”

 

O συμπατριώτης και αντίπαλός του Smith, Scott Redding θέλει να επαναλάβει την εκπληκτική περσινή του νίκη, που τον έχρισε νεότερο νικητή Grand Prix, στην ιστορία των αγώνων. “Επιθυμώ ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με το περσινό, μια θέση στην τριάδα θα ήταν ικανοποιητική. Προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε και προπονούμαστε πολύ σκληρά”, δήλωσε ο Redding.

 

Ο αγωνιζόμενος από το Gloucestershire συνέχισε: “Είχα διάφορα προβλήματα με την ανάρτησή μου νωρίς μέσα στη χρονιά, και στους πρόσφατους αγώνες αντιμετώπισα πρόβλημα με τον κινητήρα. Είναι κρίμα που δεν κατάφερα να τερματίσω στη Γερμανία, διότι αυτό θα με είχε προετοιμάσει καλά για το Donington.”

 

Ο Danny Webb, στενός φίλος του Redding, που διανύει την τρίτη του αγωνιστική σεζόν, με την ομάδα Degraaf team, σχολίασε: “Όλοι το περιμένουν με ανυπομονησία. Ελπίζουμε να έχουμε καλό καιρό και να πραγματοποιήσουμε γρήγορους χρόνους, ώστε να διεκδικήσουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Είναι κρίμα που χάνουμε το Donington από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά είμαι βέβαιος πως και το Silverstone θα αποτελέσει έναν καλό αγώνα. Άκουσα ότι θα είναι το γρηγορότερο Grand Prix του πρωταθλήματος, και για εμένα αυτό είναι πολύ ευχάριστο, επειδή μου αρέσουν οι γρήγορες στροφές”.

Επόμενο άρθρο »

ΜΕLANDRI: “Ονειρική η φετινή χρονιά”

« Προηγούμενο άρθρο

STONER: Ενοχλημένος από τα προβλήματα υγείας…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα