• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυτό που απασχολεί τον Rossi!
Ποιά η τελική της Μ1 σε σχέση με Honda/Ducati;
Νέα 02/02/2016 - 17:29

Αυτό που απασχολεί τον Valentino Rossi είναι το αν η Yamaha έχει καταφέρει να κλείσει τη διαφορά σε τελική από τις Honda και Ducati.

 

Άλλωστε, σύμφωνα με τον Ιταλό άσο, η τελική της Μ1 ήταν το αδύναμο σημείο της την περασμένη σεζόν.

 

Ο 36χρονος άσος ολοκλήρωσε στην έκτη θέση τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών, με χρόνο 2:01,021 μένοντας εννέα δέκατα πίσω από τον Petrucci.

 

Η νέα Μ1 έχει λίγο παραπάνω δύναμη, αλλά «...δεν ξέρουμε ακριβώς την τελική μας σε σχέση με τις Ducati και τις Honda».

 

«Ήταν ακόμα μια δύσκολη ημέρα με πολλή δουλειά, αλλά είμαι αρκετά ικανοποιημένος, ειδικά επειδή βελτιώσαμε πολύ τις ρυθμίσεις».

 

«Πρέπει να περιμένουμε όμως μέχρι τον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Qatar, για να κατανοήσουμε την τελική μας σε σχέση με τον ανταγωνισμό».

 

Με τους νέους κανονισμούς, η Yamaha θα έχει δυο λίτρα περισσότερο καύσιμο απ’ ότι πέρυσι και δυο περισσότερους κινητήρες, έτσι για τον Vale αξίζει το ρίσκο της αύξησης της ιπποδύναμης.

 

Στην Μαλαισία η Yamaha έχει δυο μοτοσυκλέτες του 2016, μια που είναι πιο κοντά στην περσινή και την άλλη που έχει πολλές αλλαγές.

 

Για την ώρα ο Valentino δείχνει ότι «...προτιμώ αυτή που είναι κοντά σ’ αυτή του 2015, διότι με την άλλη έχω κάποια προβλήματα στα φρένα».

 

«Δεν βιαζόμαστε όμως και θέλω να δοκιμάσω την καινούργια μοτοσυκλέτα σε μια διαφορετική πίστα, όπως είναι το Phillip Island».

 

Τις δυο πρώτες ημέρες έχει γίνει εμφανές ότι ο Lorenzo απολαμβάνει ένα σημαντικό προβάδισμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

 

Ο Rossi παραδέχεται ότι ο ομόσταυλός του είναι πολύ γρήγορος και επισημαίνει ότι ο Jorge είναι ιδιαίτερα ικανός με το σκληρό πίσω ελαστικό.

 

«Είναι πολύ, πάρα πολύ γρήγορος και ο γρηγορότερος νομίζω με το σκληρό, διότι οι Danilo, Barbera και Marquez έκαναν το χρόνο τους με το μαλακό».

 

«Ο δεύτερος πιο γρήγορος με το σκληρό είναι ο Cal Crutchlow, ο οποίος είναι όμως εφτά δέκατα πιο αργός από τον Jorge».

 

«Ξέρουμε ότι είναι πολύ ικανός στον ένα γύρο, αλλά οδηγεί και πολύ καλά. Έχει καλή αίσθηση με το μπροστινό».

Επόμενο άρθρο »

Stoner: Δεν γυρίζω!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Υπάρχει χρόνος για ανάκαμψη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα