• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar: Τα στατιστικά!
Ενδιαφέροντα στοιχεία πριν την έναρξη της σεζόν
Νέα 17/03/2016 - 10:16

100 - Η τρίτη θέση που πήρε ο Dani Pedrosa στην Valencia πέρυσι, ήταν η 100η φορά που ανέβηκε στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας. Ο μόνος, πριν τον Pedrosa, που έχει φτάσει (κι έχει ξεπεράσει) τα 100 βάθρα στη μεγάλη κατηγορία, είναι ο Valentino Rossi.

 

41 - Φέτος, για πρώτη φορά εδώ και 41 χρόνια, από το 1975, δεν θα έχουμε Αμερικανό αναβάτη στη μεγάλη κατηγορία.

 

39 - Η δεύτερη θέση που πήρε ο Marquez στον αγώνα της Valencia πέρυσι, ήταν η 39η φορά που ανέβαινε στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας. Μ’ ένα ακόμα βάθρο, θα φτάσει τα 40, όσα έχει και ο δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 500cc Barry Sheene.

 

24 - Ο Bradley Smith έχει καταφέρει να πάρει βαθμούς στους 24 τελευταίους αγώνες. Ο τελευταίος αγώνας στον οποίο δεν πήρε βαθμούς, ήταν στο Βρετανικό GP το 2014, όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με τον πίσω τροχό του και αποσύρθηκε.

 

21 - Το 2016 είναι η 21η συνεχόμενη παρουσία του Valentino Rossi στα Grand Prix. Σ’ αυτή τη τεράστια διαδρομή του, ο Ιταλός θρύλος έχει χάσει μόνο τέσσερεις αγώνες, όταν το 2010 είχε σπάσει το πόδι του στο Mugello.

 

13 - Το MotoGP επισκέπτεται την Losail για 13η φορά, με τον αγώνα να διεξάγεται υπό το φως των προβολέων για ένατη φορά.

 

10 - Για δέκατη συνεχόμενη φορά το Qatar φιλοξενεί τον εναρκτήριο αγώνα του Πρωταθλήματος.

 

6 - Η Yamaha είναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής με έξι νίκες στο Qatar, ενώ η Honda και η Ducati έχουν από τρεις.

 

5 - Οι δυο αναβάτες με τις περισσότερες νίκες στο Qatar -  πέντε στο σύνολο - είναι ο Casey Stoner (4 στο MotoGP και 1 στα 250cc) και ο Jorge Lorenzo (2 στο MotoGP, 2 στα 250cc και 1 στα 125cc).

 

3 - Στον περσινό αγώνα στο Qatar, οι τρεις αναβάτες που ανέβηκαν στο βάθρο ήταν όλοι Ιταλοί. Ήταν το πρώτο αμιγώς Ιταλικό βάθρο από το 2006 και το Motegi.

 

2 - Πέρυσι, στον αγώνα του Qatar, η Ducati είχε δυο αναβάτες της στο βάθρο! Την τελευταία φορά που είχε γίνει κάτι αντίστοιχο, ήταν το 2010 στην Aragon όταν ο Stoner κέρδιζε τον αγώνα και ο Hayden τερμάτιζε τρίτος.

 

1 - Με τον Nicky Hayden να μην είναι πλέον ανάμεσα στους συμμετέχοντες του Πρωταθλήματος, ο μοναδικός αναβάτης που έχει ξεκινήσει και στα προηγούμενα 12 GP στο Qatar είναι ο Valentino Rossi

Επόμενο άρθρο »

Qatar Moto3: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

EXTREME TRACKDAYS

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα