• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
VERMEULEN: Φεύγει από την Suzuki.
Ο Αυστραλός αφήνει την Suzuki στο τέλος της χρονιάς.
Νέα 22/08/2009 - 11:16

Ο Chris Vermeulen, ο μοναδικός αναβάτης που έχει νικήσει αγώνα MotoGP με την GSV-R, φεύγει από την Suzuki στο τέλος αυτής της σεζόν.

 

Ο Αυστραλός πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Supersport ξεκίνησε την καριέρα του στα MotoGP με την ομάδα της Camel Honda, το 2005. Την επόμενη χρονιά, εξασφάλισε θέση στην εργοστασιακή ομάδα της Suzuki, όπου παρέμεινε μέχρι σήμερα.

 

Ο Αυστραλός πήρε δύο pole position και ένα βάθρο στην τελευταία χρονιά των 990cc, καθώς και την πρώτη νίκη της Suzuki στην εποχή των 800cc, στο βρεγμένο αγώνα του Le Mans. Αυτή η νίκη ήταν η πρώτη του Ιαπωνικού εργοστασίου, μετά από το 2001, όπου ο Sete Gibernau νίκησε στον αγώνα της Valencia, για τα 500cc.

 

Μετά από τρία ακόμα βάθρα και μια έκτη, καλύτερη θέση στο Πρωτάθλημα, τα τελευταία αποτελέσματα του Vermeulen ήταν δυστυχώς απογοητευτικά. Φέτος, ούτε αυτός, ούτε ο team mate του, Loris Capirossi δεν έχουν τερματίσει στο βάθρο.

 

Το προηγούμενο σαββατοκύριακο στο Brno ανακοινώθηκε ότι ο διεκδικητής του Τίτλου στα 250cc, Alvaro Bautista υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Suzuki. Ο Capirossi επίσης λέγεται ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία, οπότε η αποχώρηση του Vermeulen μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη.

 

"Ο Chris θα αποχωρήσει οπωσδήποτε από τη Suzuki, στα MotoGP," δήλωσε ο manager του Αυστραλού Phil Baker. "Χρειαζόταν μια αλλαγή διότι θέλει να αγωνίζεται μπροστά, και να διεκδικεί νίκες. Είτε στα MotoGP, είτε στα Superbikes."

 

Ο Baker είναι επίσης manager του Nicky Hayden, αλλά το μέλλον του Αμερικάνου στην Ducati φαίνεται ακόμα πιο μπερδεμένο. "Ο Nicky είναι συγκεντρωμένος στον επόμενο αγώνα, και θέλει να κάνει ένα δυνατό αγώνα στο Indy. Θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχτούν τα πράγματα εκεί", ολοκλήρωσε ο Baker.

Επόμενο άρθρο »

Hellas NSF Academy 1η προπόνηση

« Προηγούμενο άρθρο

PEDROSA: Ηonda και Yamaha δεν θέλουν τον PUIG

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα