• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ROSSI: Προηγείται στην κατάταξη για το βραβείο της BMW M.
Πρώτος ο Ιταλός στην κατάταξη με τις καλύτερες επιδόσεις στις κατατακτήριες δοκιμές.
Νέα 19/09/2009 - 09:29

Με τέσσερις αγώνες να υπολείπονται για την ολοκλήρωση του φετινού Πρωταθλήματος, ο Valentino Rossi προηγείται με 30 βαθμούς στη γενική κατάταξη, και με 5 βαθμούς στην κατάταξη για τις καλύτερες επιδόσεις στις κατατακτήριες.

 

Έχοντας ξεκινήσει τους τέσσερις από τους πέντε τελευταίους αγώνες από την pole position, ο Rossi ανέβηκε επικεφαλής της σχετικής βαθμολογίας, εκτοπίζοντας από την πρώτη θέση, τον ομόσταβλό του. Παρόλα αυτά, η μάχη για το βραβείο της BMW M αναμένεται ότι θα δoθεί μέχρι και τον τελευταίο αγώνα.

 

Ο Rossi επέτρεψε στον Lorenzo να προηγηθεί αρχικά στη σχετική βαθμολογία, κατά την έναρξη του Πρωταθλήματος. Ο Ιταλός κατετάγη εκτός πρώτης σειράς, σε τρεις συνεχόμενους αγώνες, στην Jerez, στο Le Mans και στο Mugello, αλλά από τότε βελτίωσε δραματικά τις επιδόσεις του στις κατατακτήριες. Ο Πρωταθλητής έχει κατακτήσει έξι pole position φέτος, και δίκαια προηγείται στη σχετική κατάταξη.

 

Από την άλλη πλευρά, ο Lorenzo δίκαια βρίσκεται στη δεύτερη θέση, αφού έχει κατορθώσει να ξεκινήσει κάθε φετινό αγώνα, από την πρώτη γραμμή της σειράς εκκίνησης.

 

Πίσω από το κυρίαρχο δίδυμο της Fiat Yamaha, ακολουθεί ο Dani Pedrosa με διαφορά 70 βαθμών, από το δεύτερο Lorenzo. Ο Καταλανός αναβάτης έχει ξεκινήσει τους τέσσερις τελευταίους αγώνες από την πρώτη σειρά., αλλά οι τραυματισμοί που τον ταλαιπωρούσαν στην αρχή του Πρωταθλήματος τον είχαν ρίξει στην 14η και 11η θέση της σειράς εκκίνησης, στο Qatar και στην Ιαπωνία, αντίστοιχα.

 

19 βαθμούς πίσω από τον Pedrosa ακολουθεί ο περσινός νικητής του βραβείου BMW M, Casey Stoner που ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν, αλλά ταλαιπωρήθηκε από τη γνωστή πλέον ασθένεια, μετά τον αγώνα της Βαρκελώνης.

 

Στην πέμπτη θέση, ακολουθεί ο Colin Edwards, που βρίσκεται έκτος στο Πρωτάθλημα, μετά από 13 αγώνες. Ο Τεξανός έχει πάρει πέμπτες, έκτες ή έβδομες θέσεις σε κάθε φετινό αγώνα.

 

Πίσω από τον Edwards βρίσκεται ο Andrea Dovizioso. Στο Πρωτάθλημα, ο Ιταλός προηγείται κατά μια θέση του Τεξανού, όντας πέμπτος στην κατάταξη.

Επόμενο άρθρο »

ΑΟΥΑΜΑ: Κάνει δοκιμές για την Moto2.

« Προηγούμενο άρθρο

CANEPA: Διατηρεί τη θέση του στην Pramac Ducati.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα