• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
CANEPA: Διατηρεί τη θέση του στην Pramac Ducati.
Η μονιμοποίηση του Espargaro δεν πραγματοποιήθηκε.
Νέα 19/09/2009 - 08:24

Όπως είχαμε προαναφέρει, ο Aleix Espargaro επρόκειτο να παραμείνει μέχρι το τέλος της σεζόν στη δορυφορική ομάδα της Ducati. Ο Ισπανός εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του στους αγώνες της Indianapolis και του Misano, όπου αντικατέστησε τον Mika Kallio, που με τη σειρά του αντικαθιστούσε τον Casey Stoner στην Marlboro Ducati.

 

Αυτές οι επιδόσεις ήταν που έκαναν τους ιθύνοντες της ομάδες να σκέφτονται να εμπιστευτούν τη μοτοσυκλέτα στον Espargaro μέχρι το τέλος του φετινού Πρωταθλήματος, βγάζοντας ουσιαστικά τον Canepa εκτός παιχνιδιού. Τελικά, ο Ιταλός θα παραμείνει στην Ιταλική ομάδα, μέχρι το τέλος της σεζόν. Σύμφωνα με το site GPOne.com, ο Canepa θα διατηρήσει τη θέση του στην Pramac, μετά από συζητήσεις ανάμεσα στην Ducati και το αφεντικό της Pramac, Paolo Campinoti.

 

Ο ίδιος εξέφρασε ανοιχτά την προτίμησή του στο πρόσωπο του Espargaro, κάνοντας και σχετική δήλωση: "Θα προτιμούσα να συνέχιζε ο Espargaro, διότι αυτό θα μας βοηθούσε να καταλήξουμε σε ποιόν θα δοθεί η δεύτερη μοτοσυκλέτα, την επόμενη χρονιά, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό." Θυμίζουμε ότι ο Kallio ήδη έχει ανανεώσει για του χρόνου.

Espargaro
Espargaro

 

Από ότι φαίνεται πάντως το πρόβλημα ήταν κυρίως εικόνας και image. Η Ducati φοβήθηκε ότι η αποπομπή του Canepa θα έκανε αρνητική εντύπωση, παρότι τα αποτελέσματα του Ιταλού δεν ικανοποίησαν. Η Ιταλική εταιρία έχει ήδη δεχτεί έντονη κριτική για το χειρισμό της υπόθεσης Stoner και των ενδεχόμενων μεταγραφών Lorenzo, Spies και Pedrosa. Ακριβώς γι' αυτό προσπάθησαν να μη ρίξουν λάδι στη φωτιά, αλλά να περιμένουν τη λήξη του Πρωταθλήματος για να αναδιοργανώσουν το δυναμικό της δορυφορικής τους ομάδας. Θεωρείται πάντως σχεδόν βέβαιο ότι Canepa δε θα συνεχίσει στα MotoGP την επόμενη χρονιά.

Επόμενο άρθρο »

ROSSI: Προηγείται στην κατάταξη για το βραβείο της BMW M.

« Προηγούμενο άρθρο

Ο ROSSI συγκρίνει τις τρεις εποχές των MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα